Jön a Youtube Gaming

Idény nyáron debütál a Youtube Gaming, ami egy kizárólag a videó játékoknak szentelt online platform lesz, ahol mindenki megtalálhatja a kedvenc játékairól szóló tartalmakat. A felület elsődlegesen az élő közvetítésekre fekteti majd a hangsúlyt, amivel ismételten konkurenciát kíván teremteni a Google a Twitch-nek, de emellett más játékokkal foglalkozó tartalmaknak is otthont ad majd (letsplay, speedrun, gameplay stb…).

A Youtube Gaming-en lehetősége lesz a felhasználóknak a Youtube-hoz hasonló módon követni / feliratkozni az általuk érdekesnek tartott csatornákra, közvetítőkre és tartalom készítőkre, hogy figyelemmel tudják kísérni a munkásságukat. A felület egyszerre lesz elérhető mobil alkalmazásokon és webes felületeken, valamint számos funkciót valamint számos lehetőséget kínál majd a tartalom gyártóknak is. Az elmondások szerint a Youtube Gaming-et “Gamerek tervezték Gamereknek”. Elsőnek Angliában és Amerikában lesz elérhető, de várhatóan gyorsan bővítik majd az országok listáját.

youtube gaming page

Tekintve, hogy már most is a Youtube tartalmainak tetemes része játékokkal kapcsolatos finoman szólva időszerű volt már, hogy a Google komolyabban foglalkozzon a játékokkal. Jó látni, hogy végre ilyen volumenű törődést kapnak a Gamer-ek és a Google is felismerte a játékok fontosságát. Ugyanakkor még számos kérdés vár tisztázásra:

  • Miként lesz integrálva a jelenlegi Youtube csatornák rendszerébe a Youtube Gaming és mennyire lesz átjárható a 2 platform?
  •  Milyen szabályozás vonatkozik majd a tartalmakra?
  • Milyen bevétel szerzési lehetőségeket kínál majd a felület a tartalom szolgáltatóknak?
  • Milyen funkciók állnak majd a nézők és a szolgáltatók rendelkezésére?

Reméljük hamarosan több információról számolhatok majd be. Kíváncsian várom a fejleményeket, hiszen ez nagyban megváltoztathatja majd a csatornám, de akár az egész Youtube ökoszisztémáját.