PC Gaming Show E3 összefoglaló, avagy ami lemaradt, de érdekes lehet

Idén először egy külön műsorral készültek az E3-on a PC játékoknak is a PC Gaming és az AMD szervezésében, ami nagyon dícséretes és régóta várt esemény volt. Ugyanakkor az esemény jelentőségéből sokat kivett, hogy utoljára került rá sor, amikor már szinte minden nagy bejelentés megtörtént, így ez már tényleg csak amolyan ráadásként fogható fel. A csaknem 3 órás!!! show egy furcsa talkshow formátumban folyt le megszakítva videó bejátszásokkal és AMD prómócióval. Vicces volt, hogy a műsorvezető majdnem összetörte a direkt erre az alkalomra ideszállított méregdrága AMD videó kártya prototípust. Elsőre nem volt annyira rossz, hiszen már annak is örülhetünk, hogy volt egyáltalán, de remélhetőleg jövőre finomítanak rajta, több lesz az érdemi beszélgetés / bejelentés és tömörebb lesz az egész műsor, hogy ne aludjanak be rajta a nézők. Nézzük hát, miről érdemes még említést tenni a PC játékok terén, én pedig ezzel a cikkel zárom az E3-as összefoglalókat. Olvassátok el a többit is, ha még nem tettétek meg, hogy teljes mértékben képbe kerüljetek. 

Phil Spencer?

A műsort meglepő módon az Xbox megmondó embere Phil Spencer indította, de még mielőtt mindenki kaszát és fákját ragadott volna, bejelentette, hogy jön a Killer Instinct és a Gears of War PC-re is a Windows 10 keretein belül. Viccet félre téve ez nagyon jó hír, de igazából itt azt tartom fontosabbnak kiemelni, hogy a Microsoft végre belátta, hogy teljesen mindegy, hogy Windows alatt vagy Xbox alatt játszanak az emberek a játékaikkal, a lényeg, hogy játszanak velük és megveszik a rendszereiket hozzá. Láthatóan nyitnak a PC tábor felé és biztosítják a platformok közötti átjárhatóságot a játékosoknak és a fejlesztőknek egyaránt, ami igencsak üdvös.

Néhány rövid bejelentés

Lesz Guild Wars 2 és Pillars of Eternity kiegészítő The White March alcímmel, így az RPG rajongók örülhetnek, hogy még párszáz órát eltölthetnek kedvenc játékaikkal. Jön egy új vidámpark építős management játék Planet Coaster néven. Az Amnesia alkotói új sci-fi horrort készítenek Soma néven (lol). Lesz Mars expedíciós szimulátor Take on Mars néven, ami már elérhető korai hozzáféréssel Steam-en.  Volt egy kis Star citizen beköszönés is, amit meglepő módon még mindig nagyon készítenek, reméljük 2030 előtt még játszható is lesz.

Blizzard

Végül a Blizzard is megjelent a színen, akik hivatalosan is bejelentették első “kiegészítőjüket” a Heroes of the stormhoz Eternal Conflict néven. A kiegészítő új diablós hősöket kínál majd (Skeleton king, Butcher, Monk) és egy új Angyalos/démonos pályát, ami elég durcán néz ki. Június 30-tól elérhető lesz az új tartalom.

Továbbá beszéltek még a Legacy of the Void-ról, aminek Júliustól érkezik majd egy 3 küldetésből álló, ingyenesen bárki számára hozzáférhető előzmény története Whispers of Oblivion alcímmel, mely Zeratul kalandjaiba kínál némi betekintést.