Square Enix E3 összefoglaló

A Square Enix bemutatója családiasabb keretek között zajlódott le, mint a korábbiak, de a játékok ugyan olyan izgalmasak voltak, mint a nagyobb prezentációkon. Bár azt be kell vallanom, hogy picit sokat beszéltek a játékok között, és a japán emberkék igazán megtanulhatnának angolul 😛 A legjava a játékaiknak már leleplezésre került vagy a Sony vagy a Microsoft rendezvényén, ezért itt már csak kiegészítették őket néhány extra információval, de szó bőven a JRPG-kről is. Továbbá bejelentették, hogy alapítottak egy új stúdiót Tokyo RPG Factory néven, ami már dolgozik is első projektjén Setsuna néven, de ennél többet nem árultak el. Én a mostani összefoglalómban csak a PC-re érkező játékaikat emelném ki – tekintve, hogy csak PC-n játszom – amik egytől egyig lehengerlőek és már most a várólistám tetejére raktam őket, annak ellenére, hogy egy részüknek a PC megjelenése csak a konzolos után lesz esedékes. Ezekre a játékokra viszont várok türelmesen.

Final Fantasy 7 remake

Amikor megláttam az első videót a játékról a Sony konferencián, hírtelen kirázott a hideg. A Final Fantasy 7 az egyik legkedvesebb játék a számomra és most hosszú évek után a Square vééégre úgy döntött, hogy meglépi azt, ami miatt a rajongók már évek óta könyörögnek, és újra alkotja a klasszikust a jelenlegi technológiával. Most először fordult meg a fejemben, hogy csak emiatt a játék miatt kellene egy konzol, de szerencsére a FF7 Remake PC-re is érkezik, bár elsőnek PS4-re jelenik majd csak meg. Igazából engem nem érdekel az időpont addig, amíg PC-re is megcsinálják, a lényeg, hogy jön. Még nem tudni, hogy mennyiben tartják meg a régi játékmenetet és mennyiben modernizálják azt (harcrendszer, párbeszédek, menü, zene, karakter fejlődés, stb…), de számomra az, hogy újraélhetem a játékot szebb kiadásban már meggyőzött egy első napos vétel mellett.

Hitman World of Assassination

A 47-es ügynök visszatér egy minden korábbinál grandiózusabb játékkal. Az Absolution-ban bevezetett játékmenetet viszik tovább és egy dinamikusan változó globális küldetés rendszerbe ültetik bele, ahol mi választunk helyszínt, célpontot és természetesen kivitelezési módot. Az bérgyilkosunk a küldetésekkel folyamatosan fejlődik majd, új képességekkel és fegyverekkel gazdagodván, amik új megoldási lehetőségeket kínálnak majd a küldetésekhez. Emellett a játékosok is készíthetnek egymás számára küldetéseket és lesznek időszakos küldetések is. Lényegében egy folyamatosan frissülő és bővülő, félig meddig online Hitman élményt kapunk, ami még jól is néz ki. December 8-án érkezik a játék és nagyon várós.

Deus Ex: Mankind divided

2016 év elején érkezik a Deus Ex Mankind divided minden platformra, ami a Human revolution történetét viszi tovább. A történet alapján a világ már nem tolerálja az augmentált embereket, egyre gyakoribbak a terror cselekmények, miközben a háttérben tovább folyik a konspiráció (Illuminati confirmed :D), így bőven lesz dolga Adam-nek. A játék látványvilága még gyönyörűbb lett és továbbra is a játékosé a döntés, hogy milyen úton kívánja megoldani a problémákat és fejleszteni Adam-ot. Inkább lopakodunk és észrevétlenül, csendben érjük el a célunkat vagy fegyverrel a kézben halomra ölünk mindenkit? Ránk van bízva a döntés. Remélhetőleg picit kinyitják még a játék világát és a főellenfeleket izgalmasabbá teszik az előző részhez képest. Én mindenesetre nagyon várom. Szerencse, hogy csak jövőre jön, mert legalább lesz időm játszani a többi játékkal az idei év végén. 🙂

Just Cause 3

A közönség kedvenc december 1-én tér vissza, még több robbanással, még több járművel, még több fegyverrel és akcióval. Főhősünk még mozgékonyabb lesz az új mókusruhával, amivel könnyebben tud majd a levegőből támadni. Igazából ennél többet nem is lehetne elmondani. Ha a játék hozza a korábbi részek hangulatát, biztosan jó szórakozást kínál majd a játékosoknak.

Rise of Tomb Raider

Lara Croft kalandjai folytatódnak a 2013-as Tomb Raider fonalát követve minden értelemben (történet, játékmenet, grafika). Egy nagyon izgalmas (és rommá script-elt) gameplay keretében láthattuk, ahogy Lara próbál túlélni egy jeges hegymászást majd egy lavinát. Az előző részt imádtam, így ezek alapján a folytatás sem okozhat majd csalódást. Az egyetlen dolog, ami beárnyékolja a dolgot, hogy idén csak Xbox-on lesz lehetőségünk játszani a játékkal, de érzésem szerint jövőre Pc-re is érkezik a játék. Ha nem, akkor nagyon csalódott panda leszek.

Emellett érkezik egy mobil alkalmazás is Lara Croft GO néven.