the escapist game csonti gaming

The escapist korai még bemutató

Pár hete figyeltem fel a The escapist nevű kis Indie játékra a Prison Architect kapcsán, ahol pont ellentétes lesz a feladatunk: börtönépítés helyett az, hogy megszökjünk egy börtönből. A készítőktől volt szerencsém kapni egy minta példányt, így pár nappal a korai hozzáférés megjelenése előtt kipróbálhattam a játékot, és így tudok róla videó bemutatót készíteni nektek még a premier előtt.

Röviden, nekem nagyon tetszett, annak ellenére, hogy még csak az alfa verziót próbálhattam ki.  A grafika elég minimalista, de ez inkább csak egy kellemes bájt kölcsönzött a programnak. A játékmenet nagyon ötletes, számtalan dologra kell figyelnünk egyszerre, úgy mint a napirend betartása (vagy be nem tartása), az őrök, a rabtársak stb…. és ezek mellett ott van a nagy feladat, valahogy kitalálni, hogy miként lóghatunk meg a börtönből. Erre a célra meg nagyon sok lehetőség kínálkozik, vegyítve tárgykészítéssel és saját karakterünk fejlesztésével, így a játék kellemes egyvelege a szerep és kaland játékoknak.

Autusztus 20. lesz elérhető a The escapist Steam-en, 9 Euróért, és véleményem szerint egy nagyon ígéretes korai hozzáférésű játék lesz, ami nagyon sok élvezetes játékórát jelent majd mindenkinek, aki kipróbálja. Börtön szökésre fel 🙂