battlefield hardline csonti gaming

Battlefield hardline béta bemutató

Az E3-on bejelentették a Battlefield hardline bétáját, amire sikerült is bekerülnöm, hogy kipróbáljam a játékot. Még soha sem játszottam a Battlefield egyik részével sem, ezért gondoltam, hogy első élményem a játékkal legyen a legújabb epizód alapján.

A koncepció alapján most Los Angeles városa lesz a hadszintér, ahol a rendőrök vagy a bűnözők oldalán eshetnek egymásnak a játékosok. Én a rajtaütés (heist) játékmódot választottam, ahol a rablók célja meglovasítani a pénzszállítmányt, a rendőröknek pedig megakadályozni ezt. A játék szép, itt is átrendeződik a terep a leomló daruval vagy a beomló aluljáróval. Ugyanakkor kezdő játékos lévén nagyon bosszantó volt, hogy átlagosan 20 mp-et éltem és a leg lehetetlenebb helyekről instant megöltek. A játék nem az én műfajom 😛

Remélhetőleg a végleges játék jóval több funkciót fog majd tartalmazni, mert különben inkább egy Battlefield 4 DLC hatását kelti majd, és nem egy teljes árú külön játékét. Emellett a hozzám hasonló kezdőkre is gondolhatnának 🙂

Saját véleményem, hogy a játék nem ad teret a hozzám hasonló kezdőknek, és annyira nehéz a veteránok mellett labdába rúgni, hogy inkább frusztráló mintsem élvezetes az élmény új játékosként. A Twitch közvetítésen ki is örjöngtem magam rendesen. Átlagosan 15-20 másodpercet éltem, és úgy kaptam a fejlövést a pálya másik végében álló játékostól, hogy én még meg sem láttam őt. Ha meg én próbálok lőni valakire, akkor az fél tárat is túlél. Biztos az én bénaságom is közrejátszik, azt nem tagadom, de kezdő játékosok számára ajánlott egy nagy adag nyugtatóval odaülni a játék elé.

A másik problémám az a túlságosan pörgős játékmenet, ami nem ad lehetőséget a taktikázásra és a terep vagy a szituáció kínálta lehetőségek kiaknázására. Mindenki megy, rohan mint a veszett egér a sajt után és ebben merül ki a játék 90%. Egy taktikusabb játékmód sokkal élvezetesebb lenne, legalább is nekem.

Végezetül a legnagyobb gond, és ezzel szerintem nem leszek egyedül ha kijelentem, hogy bár az alapötlet jó, de az egész inkább egy Battlefield 4 DLC hatását kelti és nem egy teljes játékét. A látvány, a játékélmény és minden más a Battlefield 4 színvonalának felel meg néhány extrával, új körítéssel (rendőr/rabló) és pályákkal megspékelve, ami egy nagyobb DLC lehetne a BF4 mellé, nem egy önálló teljes árú termék. Ha legitimálni akarják az árat, ahhoz érzésem szerint jóval több fog kelleni annál, amit a béta nyújt. Reméljük így lesz, és nem olyan hibákkal startol majd az idei BF, mint az elődje….