Cities: Skylines bemutató

Az okos ember más kárán tanul és úgy tűnik így tett a Colossal order is, amikor a Cities: Skylines játékot készítette. Vajon elég lehet-e az ahhoz, hogy egy játék jó legyen, ha a verenytársak baklövéseiből tanulva pont azt nyújtja a játékosoknak, amit a konkurenciánál hiányoltak…….jelentem IGEN.

A Cities: Skylines egy városépítő szimuláció, ahol felépíthetjük álmaink metropoliszát vagy csendes kertvárosát gyárakkal, farmokkal, irodákkal tarkítva. A játék legnagyobb erősségei pont azok a dolgok, ahol a konkurencia finoman fogalmazva nem aratott nagy sikert a játékosok köreiben. Hatalmas és egyben bővíthető beépíthető területek, ahol ténylegesen egy nagy várost húzhatunk fel akár több, különálló területtel, eltérő funkciókkal és hangulattal. Így egyszerre lehet egy csendes kertvárosunk és egy nyüzsgő belvárosunk is, míg van nehéz ipar, mezőgazdasági és erdőgazdálkodási terület és természetesen az iroda negyed sem hiányozhat a palettáról.

Lehetőségünk van továbbá saját karületeket létrehozni, amiknek eltérő szabályozást és funkciókat adhatunk. Emellett minden egyes autó, ház, ember külön van szimulálva és akár el is nevezhetjük őket, ezáltal sokkal személyesebbé varázsolva a városunkat.

A játék úgy fut mint egy álom. Gyors, akadás mentes és emellé kellemes grafika társul, nyugtató zenével, 8 különböző nyelvi beállítással. Sajnos nincsen éjszaka-nappal váltakozás, és egy idő után kicsit generikusnak hatnak az épületek, de tekintve, hogy a játékot egy kis létszámú stúdió készítette, szemet hunyhatunk efelett. Már alapból kapunk hozzá mod támogatást, így remélhetőleg rövidesen a játékosok által készített speciális épületekkel rakhatjuk tele városunkat, ami könnyedén orvosolhatja a generikus épületek problémáját. És ezeket teljesen ingyen tölthetjük le a Steam Workshop-ról.

A Cities: Skylines jelen pillanatban az egyik legjobb a maga műfajában és bátran tudom ajánlani bárkinek, hogy nyugodtan próbálja ki. Remélem a játék további hivatalos kiegészítéseket is kap majd, ami további lehetőségeket ad majd a játékosoknak.