dying light pre-order csonti gaming

Dying Light pre-order arconcsapás

Már hónapok óta felkeltette az érdeklődésemet a jövő év elején érkező Dying light.  (Már megint) egy zombi apokalipszist kell túlélnünk, miközben a Mirror’s edge-hez hasonló “Parkour-Style”-ban mozoghatunk a városban, eszközöket és csapdtákat készíthetünk, lesz co-op és éjjel-nappal váltakozás, ahol este a zombik is bedurvulnak. Lényegében egy számomra újszerű, izgalmas zombi hentelős játéknak ígérkezik.

Ugyanakkor a nemrég bejelentett előrendelői bónusz kissé csalódásra ad okot a számomra, ugyanis úgy döntöttek, hogy egy egész extra játékmódot kapnak azok, akik előrendelik a játékot. Történetesen pedig azt, hogy ZOMBIKÉNT!!! csatlakozzunk be mások játékába, és trollkodjuk szét őket, miközben fejlesztjük saját zombi képességeinket. Mondanom sem kell, hogy ez elég izgalmas játékmódnak hangzik, de egyben egy nagyon aljas húzás arra, hogy előrendelésre csábítsák az embereket…..

Azt még megérteném, ha extra tárgyakat, több Xp-t vagy egyéb kozmetikai tuningokat osztogatnának az előrendelőknek, de szerény véleményem szerint egy komplett (és talán az egyik legjobb) játékmódot előrendelői fal mögé rakni nem felhasználó barát üzlet politika. Hasonló határogat feszeget az Alien Isolation is, ahol az extra előrendelői bónusz az lesz, hogy az eredeti Alien szereplőinek bőrében próbálhatunk meg megszabadulni az idegentől, és valjuk be őszintén, egy Alien játék, amiben Ripley karaktere DLC/Bónusz megint elég olcsó húzás a rajongókkal szemben. A játék ettől függetlenül jónak tűnik és feltehetően elérhető lesz később mindenkinek a játékmód egy X Eurós DLC formájában, de ettől még arconcsapásnak érzem az ilyen gyakorlatot. Vajon meddig fog ez fajulni?