Hearthstone lovagi torna és jutalom rendszer változtatás

A hamarosan érkező The Grand Tournament Hearthstone kiegészítővel 2 újítás is érkezik, ha az új lapok nem lennének elegendőek. Ezek a lovagi torna mechanika és egy újra gondolt jutalmazási rendszer a rangsorolt mérkőzések esetén.

Egy új mechanika a “Lovagi Torna” (Jousting) képesség, ami bizonyos lapok esetében aktivizálódik. A képesség lényege, hogy mind a két játékos felfed 1-1 random lényt a húzó paklijából, és az nyeri az összecsapást, akinek nagyobb manaköltségű a felcsapott lénye. Ha a párbajt kezdeményező fél nyer (akinek a lénye rendelkezett ezzel a képességgel), akkor az aktiválja a megidézett lény különleges képességét, ami rendszerint valami bónusz tulajdonság lesz. Pl. Charge képesség, erősebb támadás, taunt, gyógyítás stb……

skeletal knight

 

 

Amennyiben valamelyik félnek nincsenek már lényei, amiket felcsaphatna a húzópaklijából, akkor automatikusan a másik fél nyer. Döntetlen esetén a védekező nyer, tehát a speciális képessége nem aktivizálódik a kezdeményező félnek.

A másik változtatás a rangsorolt mérkőzések jutalmazási rendszerét érinti. Eddig ugye az volt, hogy azok számára, akik elérik a 20. szintet minden hónap végén (a szezon zárásakor) egy spéci kártya hátoldal lesz a jutalma. Ez annyiban bővül, hogy most már a rendszer megjegyzi az adott szezonban elért legmagasabb rangunkat és annak megfelelően extra jutalmakat oszt a hónap végén attól függően, hogy milyen magas rangig jutottunk. Ez magában foglalja a kártya hátoldalt, némi dust-ot és arany kártyákat.

hearthstone reward

 

Tekintve, hogy a legmagasabb elért rangot veszi figyelembe a rendszer, nem kell tartani attól, ha esetleg visszaesünk a ranglétrán, emellett az extra jutalmak motiválják majd a játékosokat a jobb rang elérése érdekében. Fontos megjegyezni, hogy a legjobb jutalmakat az 5. szintnél kapjuk, annál jobbat nem fogunk szerezni, így azok számára, akik minden hónapban a maximális jutalmazást szeretnék, az 5. szint elérése a cél.

Ötletes újítások, már csak a megjelenés hiányzik. Várhatóan még 1-2 hét 🙂