Túlélő játék helyzet felmérés

A héten körbe néztem kedvenc túlélő játékaink háza táján, mivel nem meglepő módon még mindegyik fejlesztés alatt van, és bizonyára velemy együtt sokan kíváncsiak vagytok rá, hogy hol tartanak. Első körben a The Forest, a The long dark és a Stranded deep kerültek terítékre. Következő héten várható a Subnautica, Rust hasonlóan rövid helyzet felmérés keretén belül.

Mindegyik játékról elmondhatom, hogy jól haladnak velük, ugyanakkor bármennyire is szeretnétek, hogy rendszeresen legyenek ezekből videók, nem fogok tudni velük többet foglalkozni egy jó ideig biztosan. Ennek egyik oka, hogy időm kevés, a másik oka, hogy nem szeretném idő előtt megunni őket. Ezért inkább csak a nagyobb frissítéseknél jelentkezem majd az egyes játékokból, és ha egyszer elkészülnek, akkor majd elválik, hogy mennyire fognak tudni lekötni még. Most pedig következzenek az eheti játékok rövid beszámolóimmal fűszerezve…..

The forest

A játék továbbra is gyönyörű és rendszeresen 2-3 hetente kap frissítéseket. Időközben bekerült néhány új eszköz és épület, valamint a co-op is alapszinten integrálva lett a Steam kliensbe, így akár többen is nekivághatunk a játéknak. Sok még a bug és látszik a játékon, hogy nagyon sok minden még nincs kidolgozva rendesen, de maga a játék már élvezetes, és akár 10-20 órára is lekötheti a játékost. Arra készüljön fel mindenki, hogy a frissítésekkel a korábbi játékmentéseink nem lesznek kompatibilisek, így rendszeresen kell majd újra kezdeni az egészet. Mindenesetre továbbra is egy ígéretes játék a Forest, amit akár már a jelenlegi formájában is ki lehet próbálni.

The Long dark

A zord, kanadai vadon még zordabb lett. Most már választhatunk 3 nehézségi fokozat közül és kaptunk egy új területet, amivel kétszer akkorára növekedett a játék területe. A menü rendszer sokat fejlődött és áttekinthetőbb lett. Itt is még sok hely van a játék bővítésére, elsősorban az állatok, eszközök és a bejárható terület tekintetében, de maga a játék már a jelen formájában is nagyon szórakoztató. Csak öltözzetek melegen, mert fázni fogtok 😛

Stranded deep

Ugyan nem sok idő telt el a játék korai hozzáférésének debütálása óta, de már kapott egy frissítést, amiben bekerült néhány új tengeri élőlény és roncsok, amiket felfedezhetünk. Emellett finomhangolták a bioritmust és a hőérzetet is, amivel egy picit realisztikusabb lett az élmény és jobban játszható is. A Forest-hez hasonlóan itt is meseszépen fest a játék már az első pillanattól kezdve, így aki hozzám hasonlóan szereti a trópusi / víz alatti tájakat, azoknak nagyon fog tetszeni. Viszont itt is még bőven van lehetőség bővíteni a játékot, és remélhetőleg ez is fog történni….