Youtube copyright apokalipszis

A mostani időszak valószínűleg így vonul majd be a portál történelmébe, mivel a Youtube szigorítani fogja az irányelveit és az ellenőrzést a különböző tartalmakat illetően. A rendszer alaposabban, és több tartalmat fog megjelölni harmadik féltől származó tartalomként, ami letiltja a videóval való bevételszerzés lehetőségét, ha csak nem tudjuk igazolni annak jogosságát. Továbbá jövőre az elbírálást és a felodlozást is meg fogják reformálni.

Egyik oldalról érthető a döntés, hiszen egy ekkora platformon csak szigorral lehet rendet teremteni, amire valjuk be, szükség van és ez biztosan sokaknak fájni fog. Ugyanakkor fontos az is, hogy a kreatív, igényes és jó videósokat se lehetetlenítse el, hisze ezzel saját maga alatt vágja ki a fát az oldal. Az már biztos, hogy sok videós életében ez változássáal fog járni, akárcsak a nézők életében. Több időt kell az utómunkálatokra szánni, hogy a kérdéses videó és hang részeket kivágják, több ideig tart majd a feldolgozás, ami miatt picit késnek majd a videók, és ez bizony a nézőket is érinti majd.
Reméljük, hogy hosszútávon egy mindenki számára jó rendszert fognak kiépíteni, de jó lenne, ha a másik oldalon a jogbírtokos játékkészítő cégek testületileg is alkalmazkodnának ehhez a rendszerhez, és biztosítanának lehetőséget arra, hogy a játékaikat ingyenesen reklámozó igényes videósok fel tudják használni az anyagaikat egy intézményesített rendszerben. Sok általam összeszedett cég már most is támogatja a játékaik ilyen módon történő felhasználását, jó lenne, ha ez egy elfogadott norma lenne az iparágban, és nem külön engedmény minden egyes esetben…..

Leave a Reply