Evolve játékmódok

Jövő év elején (Február 10.) jelenik meg a Left 4 dead készítőinek új alkotása az Evolve. Korábban volt alkalmam kipróbálni a játékot a 4 napos alfa teszt alkalmával, amiről ezek a videók is tanuskodnak, és elmondhatom, hogy ha a szerverek bírni fogják, a játék valóban nagyon jó lesz.

Azóta folyamatosan csepegtetik nekünk az új információkat a játékról, többek között 4 új vadászt mutattak be, de még érkezik egy új szörny is és néhány pálya. A minap pedig napvilágot láttak a hivatalos Evolve oldalon az új játékmódok, és jelen kis cikkben ezeket szeretném röviden bemutatni.

HUNT

Talán ezt lehetne az “alap” játékmódnak nevezni, ahol 4 vadász küzd 1 szörnyeteg ellen. A vadászok célja a szörny leterítése, míg a szörny célja ugyan ez csak a vadászokkal. Ha pedig a szörny eléri a 3. fejlődési fokozatot, választhat, hogy a vadászokat likvidálja vagy a pályán található speciális objektumot, ami ugyancsak a szörny győzelmét jelenti.

NEST

A “fészek” módban a vadászok célja a szörnytojások megsemmisítése, melyek a pálya random pontjain vannak lerakva. Ha minden tojásból rántotta lett, a vadászok nyernek. A szörnynek ezzel szemben a tojások védelme a feladata és ezzel párhuzamosan a vadászok likvidálása. A szörnynek továbbá lehetősége van 1 tojást kikelteni, ami egy 1. szintű szörny segítőtársat jelent majd, akivel szintént számolniuk kell a vadászoknak.

RESCUE

Ez egy mentőakció, ahol a vadászoknak ki kell mentenie a túlélőket a kolóniáról. A szörny célja ennek megakadályozása. Az nyer, aki több túlélőt ment ki vagy eszik meg ill. itt is lehetőség van a másik csapat likvidálására is.

DEFEND

Az utolsó játékmód egy túlélő mód, ahol a vadászoknak néhány védő ágyú segítségével ki kell tartania, amíg a menekülésre szolgáló űrhajójuk feltankol. Eközben a szörnyEK!!! hullámokban támadva tömegesen próbálják meg megakadályozni a menekülést és megsemmisíteni a hajó töltő állomását. A szörnyeket 1 db alfa szörnyeteg vezényli.

EVACUATION

Ez lényegében egy meta-mód, ami 5 napon keresztül követi nyomon a játékosok ténykedését meghatározott pályákon és játékmódokban. A lényege, hogy minden nap más mód lesz terítéken, és a rendszer figyeli, hogy a szörnyek vagy a vadászok diadalmaskodnak rajta többször. Ha egy pályát teljesít valaki, akkor a következő pályán másnap bónuszokat fog kapni. Pl. extra robot ágyúkat, toxikus gázt, több vadállat a pályán, elektromos kerítések stb…Az 5 nap leteltével pedig kiderül, hogy sikeres volt-e az evakuáció avagy sem. Ez lehetne lényegében a történeti mód is a játékhoz ha úgy tetszik 🙂