razer cortex csonti gaming

Razer cortex az új gamer alkalmazás

A Razer elismerten a Gamereknek készít különböző hardwereket, ám ezúttal szeretnének egy szoftverrel is kedveskedni a játékosoknak, ez pedig a Cortex.

A jelenleg még béta fázisban lévő ingyenes alkalmazás számos lehetőséget kínál a játékosok életének megkönnyítéséhez, melyek kivétel nélkül nagyon szimpatikusak voltak a számomra. A részleteket a post alatt olvashatjátok.

Játék katalógus: A program megnézi, milyen játékok találhatóak a gépünkön, és az összeset berakja egy gyorsindító listába. Ez egyben nézi, hogy mikor mennyit játszottunk az adott játékkal.

Akciós ajánlatok keresése: A Cortex folyamatosan ellenőrzi a nagyobb játék eladó portálokat, és mutatja, hogy hol akciós egy adott játék. Így 1 felületen akár (a későbbiekben) több tucat boltot is figyelhetünk, hogy a számunkra legmegfelelőbb árfekvésű játék ajánlatot megtaláljuk. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a funkciót.

Boost: Ha elindítjuk a játékot, akkor a Cortex lekapcsol minden felesleges háttér folyamatot a gépen, ami által teljesítmény javulást érhet el a játék (nagyobb FPS, gyorsabb töltés stb…). Ehhez nem nagyon értek, de hasznosnak hangzik.

Share: képeket és VIDEÓKAT készíthetünk a Cortex-el, amiket egyből meg is oszthatunk a Facebook-on és a Youtube-on. A videó felvevő nagyon jónak tűnik, és ingyenesen jobbat még nem nagyon láttam. Szép képminőség, könnyen szerkeszthető formátum és nagyon jó tömörítés. Ha másért nem is, de ezért a funkciójáért sokak számára érdemes kipróbálni.