Sims 4 para

Sims 4 – baljós árnyak a megjelenés körül

Nemrég kapott szárnyra a hír, hogy a napokban nálunk is megjelenő Sims 4. epizódját eddig egyetlen nagyobb játékokkal foglalkozó hír portál sem tudta előzetesen kipróbálni. Noha az elmúlt órákban megérkeztek hozzájuk is a sajtó példányok, de így csak pár órával a megjelenés előtt vagy azzal párhuzamosan tudják tesztelni a játékot.

Ez több aggodalomra is okot adhat a játékkal kapcsolatban. Miért akarják a megjelenés utánig késleltetni a bemutatókat és értékeléseket? Jogos a félelem, hogy a Sims 4 kapcsán valami takargatnia valója van a készítőknek, máskülönben már rég kiküldték volna a sajtónak, hogy cincálja ízekre.

A helyzeten nem segít, hogy az első felhasználói értékelések is igen vegyesek és szélsőségesek. Egyesek szerint jó a játék, mások szerint semmi újat nem hozott és inkább kevesebb lett, mint az elődjei. Emellett MÁR kapott egy patch-et a játék, ami elég vicces hibajavításokat tartalmaz (randi a halállal, baba klónozás) 🙂

Az EA megint veszélyes stratégiát alkalmazott (naivitás lenne azt hinni, hogy csak elfeledkeztek a sajtópéldányokról), ami szerény véleményem szerint most nagyon nem hiányzik nekik. Még ha gyengébb is lett az új Sims, akkor is ezt nem kellene titkolni, mert csak rosszabb lesz a helyzet, ha meg bíznak a játékuk sikerében, akkor meg miért tartják vissza a sajtó értékeléseit?

A tengeren túlon már elérhető a játék és 2 nap múlva itthon is megjelenik a Sims 4. Addigra pedig már biztosan lesz annyi vélemény a játékról a neten, hogy mi is felmérjük, hogy az új Sims epizód érdemes-e a megvételre avagy nem….