Ziggurat bemutató

Az év vége felé sorra fedezem fel a roguelike játékokat, melyek közül a Ziggurat került legutóbb a kezeim közé. A játék során egy varzsló bőrébe búlyhatunk bele első személyű nézetben és számos varázstárgy segítségével irthatjuk az ellenfeleket.

A roguelike műfaj ezen játékban a véletlenszerűen generált szobák, felszerelések és képességek képében ölt testet. Minél többet és sikeresebben játszunk, annál több új tárgyat oldhatunk fel a játékban, amiket utána lesz esélyünk használni is harc közben, feltéve, hogy az adott játék alatt kisorsolja nekünk a rendszer valahol.

Az alap varázspálcánk mellett, aminek varázsereje (lőszer) folyamatosan visszatöltődik másik 3 fajta varázspálcát hordhatunk magunknál, melyek mind külön manát (lőszert) használnak. Ha szintet lépünk kellő mennyiségű szörny legyőzése után valamilyen passzív képességgel tovább erősíthetjük magunkat. Természetesen a tárgyakat és képességeket random kapjuk.

A véletlenszerűen generált szobákkal és a számtalan feloldható felszereléssel a játék kellően változatos tud maradni ahhoz, hogy az ember sokáig élvezhesse. Ezt pedig tovább fokozza a pörgős játékmenet és a tűrető grafika.