Don’t Starve – Megújuló erőforrások

A következőkben felsorolnám azokat az erőforrásokat és fellelhetőségüket, melyek idővel megújulnak, így korlátlanul felhasználhatóak kis odafigyeléssel. Persze, ha valaki mohó, vagy meggondolatlan, akkor ezek is elfogyhatnak 😉

 

Gallyak, szalma, bogyóbokor – 3-4 naponta újra kinőnek, alapvető felszerelés hozzávalók ill. tápanyag. Át lehet őket ültetni, ám utána trágyázást igényelnek (kivétel a rőzse). Egyedül a tűz emésztheti el őket végleg.

Fa – a fa kivágás után nem nő újra, ellenben 1-2 tobozt dob, amit elültetve szép lassan növelhetjük az erdő méretét. A toboz ültetés elmulasztása, valamint az erdőtüzek itt is fogyást eredményezhetnek.

Kövek és arany: korábban ebből korlátozott volt a készlet, de a barlang patch óta a barlangokban nagyon sok bányászható kő van, és a barlang reset miatt ezek korlátlanul újra generálhatóak. Később lehet erre nem lesz lehetőség, így nem lesz végtelen a készlet.

Magok – nyáron a madarak dobják el őket mindenfele. Ezekből ültethetőek zöldségek.

Hús / szörnyhús – számtalan forrásból szerezhetünk húst a különböző állatokból, akiket lentebb soroltam fel. Ha nem írtjuk ki őket teljesen (építünk házat, kolóniákat újra telepítjük).

Hal – tavaknál foghatóak, kivéve télen, mert akkor befagy a tó.

Trágya, szőrme – A bölények (ill. disznók és denevérek termelik) termelik, amennyiben nem pusztítjuk ki őket teljesen.

Disznó, nyúlember – Amennyiben építünk nekik házat, 3-4 naponta születnek újra, ha levágtuk őket. Ezáltal húst és répát nyerhetünk korlátlanul.

Nyulak – ha nem ássuk ki a lyukaikat, akkor ők is naponta előjönnek és vadászahtóak.

Békák – tavaknál tanyáznak igen nagy létszámban, kivéve télen mert akkor befagy a tó.

Pókok – szintjétől függően a pók kolónia termel naponta 3-6-9 db-ot. Itt is felégethető a kolónia. A pókokból szörnyhúst, pókmirigyet és hálót nyerhetünk ezáltal korlátlanul.

Madarak – random leszállnak körülöttünk, végtelen a populáció. Madárkalap viselésével 3x annyi fog körülöttünk leszállni. Levadászva vagy csapdába ejtve őket a tolluk és húsuk is korlátlan.

Denevérek – a barlangok bejáratánál alkonyatkor és este mindig jön 5-6 db. Guanót sz*rnak ill. dobhatnak denevérszárnyat, ami ehető ill. felhasználható fegyverkészítéshez.

Méz – méhkaptárt telepítve 2-3 naponta termelnek ki 6 mézet. Vad méhkasokból készíthető kaptár, ám ezekből korlátozott a mennyiség.

Nád – mocsárban nőnek, máshova nem helyezhetőek át. 4 naponta nőnek újra, kivéve télen, mert akkor nem nőnek. Tűzzel végleg elégethetőek.

Drágakövek – noha nehezebb szerezni, de a kutyák dobhatják őket télen/nyáron, így ezeket is idesorolnám. Télen a rozmároknál érdemes a kék követ farmolni, mert ott mindig jön 2 kutya naponta akár többször is. A piros követ nyáron a piros kutyáktól tudjuk nagy számban beszerezni kis szerencsével.

Nightmare fuel – megőrülve az árnyakat lehet napestig kaszabolni érte.

Élő farönk – Élő fát nehéz találni, de bármikor az ölünkbe pottyanhat egy, akit levágva 5-6 farönk lesz a jutalmunk.

Elefánt ormány – Szintén nehezebb találni, de az elefántok is véletlenszerűen hagyhatnak nyomokat, amiket lekövetve szerezhetünk ormányt.

A Csonti Gaming Youtube csatorna hivatalos weboldala.