Slender: The eight pages

slender

Bemutató

A Slender egy kísérleti játék a fejlesztőktől, amit ennek megfelelően INGYENESEN le lehet tölteni a hivatalos weboldalról.

A történet egyszerű: vagyunk mi egy zseblámpával a kezünkben a sötét erdő közepén éjszaka, és össze kell gyűjtenünk 8 papírost (hogy miért azt nem tudni, de nem is érdekes). Eközben egy vékony (sukár :D), arctalan, öltönyös forma üldöz minket, és fokozatosan egyre jobban a sarkunkban lesz, miközben a játék hangulata is átvált extrém para fokozatra.

A grafika egyszerű, de a célnak tökéletesen megfelel, úgyis a hangulat a lényeg, amire viszont a hang effektek nagyszerűen ráerősítenek. Ahogy egyre több oldalt találunk, egyre félelmetesebb lesz a “zene”, amit azért idézőjelben írok, mert nem is zene, hanem csak dobogás ill. neszelés lesz, ami egyre jobban fokozódik. Amikor pedig a Vékonyember a közelben van, a kamera elkezd elhomályosodni, ilyenkor javasolt az ellenkező irányba futni. És ha ezek még nem lennének elegendőek, különböző más flash effektek is lesznek, ahogy fokozódik az üldözés, így az élmény csillagos ötöst érdemel.

A játék kezelése csupán az irányokat, sprintelést és a lámpa ki/be kapcsolását tartalmazza, de többre nem is lesz szükség.

A Slender tökéletes példája annak, hogyan lehet minimális eszközökkel nagyszerű játékot alkotni. Nem kell több tucatnyi fejlesztő, marketing vagy processzor olvasztó effektek, elegendő csupán egy jó ötlet és a hangulat, amit sajnos sok játék már nem könyvelhet el magának. A Slender az elemi félelmeinkre épít, és azt tökéletesen ki is használja: egyedül este a sötét erdőben….. Sajnos a játék kb. 10-15 perces, de nemrég érkezett a folytatás Slender: The arrival címen, mely már fizetős (2500 Ft), de jobb grafikával, hosszabb játékidővel és még több extrával van megáldva. Tervezem ezt is hamarosan kipróbálni, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy tegyen hasonló képpen, és támogassa a fejlesztőket, akik egy ilyen nagyszerű játékot alkottak nekünk. Azért nem kell keseredni, aki mind a 8 oldalt össze akarja szedni, azt biztosan legalább 2-3x neki fog állni, de haverokkal közösen is jó poén lehet a játék. 🙂

Javaslom mindenki egyedül, sötét szobában, fejhallgatóval próbálja ki a játékot és készítsen be maga mellé pelenkát 🙂

Értékelés:

Pozitívum:

  • Nagyszerű horror hangulat, egyedi játékmenet
  • Kiváló hang hatások
  • Ingyenes

Negatívum:

  • Túl rövid

A Csonti Gaming Youtube csatorna hivatalos weboldala.