micorosft buys minecraft

A Microsoft megvenni készül a Minecraft-ot?

A Wall Street Journal értesülései szerint a Microsoft egy igen komoly ajánlattal kereste fel a Mincraft készítőit a Mojang-nál. A céget kerek perec fel akarja vásárolni a Microsoft potom 2 milliárd dollárért. Jelenleg nincs hivatalos állásfoglalás egyik féltől sem.

A Minecraft egy világszerte ismert és kedvelt játék, amiből több mint 50 millió példány kelt el pár év alatt és a mái napig az egyik legnépszerűbb program. A nyílt világ és a képesség, hogy a játékos legóhoz hasonló építő kockákból építheti fel a világot milliók szívét hódította meg és azóta is egy irigyelt fenomén a játékiparban is. A Minecraft sikere eredményezte ráadásul a korai hozzáférések elterjedését is, ugyanis ez volt az egyik első olyan játék, amit fejlesztés közben adtak ki és lett sikeres.

Mostanság egyre több kicsi, ám nagyon jól menő céget vásárolnak fel a nagyobbak (Facebook megvette az Occulus rift-et, az Amazon felvásárolta a Twitch-et), és úgy tűnik a Microsoft sem akar lemaradni a versenyben. Arról nem is szólva, hogy a Minecraft birtoklásával sok vásárlót tudnának nyerni maguknak az Xbox-ra. Noha a hír még nincs hivatalosan megerősítve, de logikus lépésnek tűnik a Microsoft oldaláról. A kérdés csak az, hogy a Mojang eladja-e a függetlenségét, vagy sem.