Youtube_twitch

A Youtube megveszi a Twitch-et

Felreppent a hír, miszerint a Youtube tervezi megvenni az egyik legnagyobb játék Streamelő oldalt, a Twitch.tv-t potom 1 milliárd dollárért. Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de várhatóan a napokban nyilatkoznak az érintett felek is.
Ennek a felvásárlásnak megvannak az előnyei és a veszélyei is.
A Youtube (Google) hátszelével a Twitch tovább fejlődhet és olyan technikai fejlesztéseket valósíthat majd meg, amelyekkel még jobbá és stabilabbá tehetik a szolgáltatásukat. Arról nem is beszélve, hogy sok Youtube-os szokott Stream-elni is a Twitch-en, és ha a 2 platformot integrálják, ez még gyakoribb és egyszerűbb lesz a videósoknak. Nagyjából olyan lesz az egész, mint egy rádió állomás, csak itt zenék helyett játékokat lehet majd nézni.

Az érem másik oldalán pedig a jogvédett tartalmak szigorú monitorozása és a rettegett Youtube tartalomazonosító bevetése húzódik. A Youtube-on igen szikorú szabályok vonatkoznak a jogvédett kép, hang és egyéb tartalmak bemutatására, amiket a Twitch idáig nem fogott olyan keményen. Így lehetett pl. a kedvenc zenéinkre játék videókat sugározni élőben, amit a Youtube-on érdemes kerülni, ha csak nem akar jogvitákat a csatorna tulajdonosa a zenei kiadókkal. Elképzelhető, hogy hasonlóan szigorú szabályok fognak a Twitch-en is életbe lépni, amihez a videósoknak alkalmazkodniuk kell majd.

Youtube_twitch