Ez már dühítő – 2. felvonás

Nemrég kiakadtam picit a Youtube-ra, az inkonzisztens és félrevezető rendszerük miatt, de sajnos most újfent összegyült egy csokorra való agybaj. Igazából már nem mérgelődöm rajta, tudom, hogy felesleges, inkább csak meg szeretném osztani veletek, hogy ha valaki hasonló cipőben járna, akkor tudja, hogy nincs egyedül, és nem kell izgulnia.

Alant olvashatóak a hibák -_-

Következzenek tehát az aktuális problémák:

Nem jelennek meg hírdetések az elfogadott videók mellett!!! Ott a zöld dollárjel a videó listában, ami jelzi, hogy minden rendben, ám a videót megnyitva nincs ott semmi hírdetés, ergó félretájékoztatja a videóst + nincs bevétel. Ez kritikus hiba, remélem nagyon hamar javítják. Megoldás: Ki-be kapcsolgatod az amúgy bugos pénszerzést, addig, amíg egyszer csak helyre kattan, és megjelennek a videók…..

Bizonyos videóknak az első 30 másodperce állókép. Ez valami feldolgozási hiba lesz. Esetleg más formátumban újra fel lehet tölteni, de általában az .mp4-es formátumnál tapasztaltam ezt. Reméljük javítják, mert így nézőt veszt a videós, mert az emberek nagyrésze sajnos látva az állóképet el fog kapcsolni. Megoldás: Rendereld újra a videót más formátumban, ami sajnos + 1-2 óra, vagy írd ki a videó legelejére, hogy X másodperctől lesz mozgókép a hiba miatt….

Egyre több indokolatlat harmadik féltől való tartalom egyezés. Valamit biztos átállítottak a rendszerben, mert most már még szigorúbb, és sok esetben jogtalanul. Pl. Az Outlast videóm legvégén közli velem, hogy egy német cég vizuális tartalmával egyezik a dolog, noha a játék készítői minden jogot engedélyeztek a játékuk felhasználására pénzszerzés céljából a videók alatt, a német cégnek meg még hírből sincs köze hozzájuk. Ráadásul a fellebbezésre 1 hónapot kell várni, amíg átfut a rendszerükön, és addig szintén nincs bevétel szerzés a videó alatt. Megoldás: Vágd ki a problémás részt, és töltsd fel újra, még mindig gyorsabb, vagy várd ki az egy hónapot, vagy lépj kapcsolatba azzal az illetővel/csatornával, aki felé a Youtube a tulajdonjogokat azonosítani vélte, hogy vegye le a követelést (sok esetben ők sem tehetnek róla, mert a rendszer hibásan tulajdonítja nekik, így maradj udvarias)….

 

Sajnos normális partner support hiányában senkihez sem lehet fordulni, hogy legalább emberi idő alatt orvosolják a hibákat. Nem marad más, csak a kitartás 😉

 

Leave a Reply