gta 5 fps

GTA 5 FPS nézet

Nemrég jelentette be a Rockstar, hogy a GTA 5 következő kiadása az új generációs konzolokra és Pc-re tartalmazni fog egy opcionálisan választható FPS nézetet is, aminek a segítségével egy merőben új perspektívából ismerhetjük meg a játékot.

Open world játékoknál igen ritka volt eddig az FPS nézet, de közel sem tűnik rossznak ez a megközelítés. Az első személyű nézettel sokkal könnyebben merülhet el a világban a játékos, és bár nem látja az esetenként látványos mozdulatokat, mégis inkább érzi magát a cselekmény részesének. Számos túlélő játék is ugyan erre az érzésre épít, így könnyen lehet, hogy a jövőben más open world játékoknál is megjelenik majd ez a lehetőség, mint opcionálisan választható nézet. Elég csak a Dying light-ra gondolni, ahol szintén FPS nézetben fogunk majd navigálni a városban, de a Mirror’s edge 2 is hasonló lehetőségeket kínálhat. Az 1-2 éven belül érkező virtuális szemüvegek tükrében korántsem hülyeség, ha a játékok is gondolnak erre a lehetősére, hiszen ez oda-vissza működő selling point lehet a hardware és a szoftverek között.

Ami engem illet, továbbra is szkeptikus maradtam a GTA 5 iránt, bár az igaz, hogy nekem is tetszik ez a fejlesztés. Az biztos, hogy megvárom az első véleményeket a PC portról, hogy jól sikerült-e optimalizálni és bízom benne, hogy kellemesen csalódom. Sajnos másfél évnyi várakozás után, már nem tudok úgy lelkesedni utána, mint mondjuk 2 évvel korábban tettem, de majd meglátjuk….. 🙂