Megkésett OVS élménybeszámoló

Idén másodszor került megrendezésre az Online Videó Stars (OVS) fesztivál, amire én is meghívást kaptam. Elméletileg videót szerettem volna készíteni, de sajnos a felvételek nagy része egy sajnálatos technikai malőr folytán elveszett, a maradék pedig kevés lenne akár egy 6-7 perces beszámolóhoz is. Ettől függetlenül feltétlenül szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat és meglátásaimat a 2015-ös OVS-ről.

Az esemény lényege, hogy a nézők élőben is találkozhassanak kedvenc magyar Youtube csatornáik készítőivel ill. számos érdekes műsoron is részt lehetett venni. Vetélkedők, beszélgetések, kérdez-felelek, bemutatók és e-sport rendezvények várták az érdeklődőket nyitástól zárásig, így bárki megtalálhatta a számára tetsző programot.

Jómagam az egyik videós játék bajnokságon vettem részt, ahol első ízben játszottam az Injustice játékkal és számomra is meglepő módon minden ellenfelemet a földbe döngöltem 😛 Remélem, aki ott volt, jól mulatott, igyekeztem kihozni a maximumot a virtuális bunyóból, és a végén a főnyereményem a közönségnél landolt. Ezen kívül nézőként beültem még a Gamer beszélgetésre és a Podkedd-re is, de az időm nagy részében jártam fel-alá és beszélgettem veletek. A nap végén pedig elugrottunk Istivel kajálni. 🙂 Fárasztó, de jó nap volt.

Számomra az volt megdöbbentő, hogy milyen sokan jöttek el a rendezvényre. 2 nagy csarnokot töltöttek meg az emberek a Millenárisban, arról nem is beszélve, hogy ezek az emberek mind a kedvenc videósaik miatt jöttek el. Őszintén szólva nem tudom, hogy lelkesednek-e ma Magyarországon más után is ennyire az emberek, mint a Youtube-osok iránt, mert elnézve azt a tömeget, ami körbevette a népszerűbb videósokat, sok híresség megirigyelné ezt a rajongást. Dancsó Petinek szerintem oxigén sátor kellett az 5 órás autogram osztás után. 🙂 Azt azért be kell vallanom, hogy nem igazán követem a magyar videósokat, így az ott lévő készítők 2/3 részéről azt se tudtam, hogy kicsoda, de ez csak az én hiányosságom 🙂

A másik nagyon kellemes meglepetés volt a számomra, hogy milyen komoly szervezés volt a háttérben és mennyi cég képviseltette magát az eseményen. Ez is mutatja, hogy már kezdik felfedezni a Youtube platform erejét és a benne lévő üzleti lehetőségeket a hazai piacon is. Kíváncsi leszek, hogy hová fejlődik majd még ez az esemény és maga a Youtube platform a következő években.

Annyit mindenesetre hozzá tennék, hogy bár szerintem jól sikerült a rendezvény, fontos, hogy ne essen át a ló túlsó oldalára a dolog, hiszen a videósok elsősorban az online közegben voltak képesek megragadni a nézőik figyelmét, ami nem feltétlenül ültethető át jól minden esetben élő szereplések formájába. Én személy szerint jónak tartom az ilyenkor szerveződő közönség találkozókat, a beszélgetős paneleket és interaktív játékokat a nézők és a videósok között, hiszen a találkozás a lényege az egésznek, és hogy olyat lássanak az ott lévők, amit a neten nincs lehetőségük megnézni. Kívánom, hogy ez az alap koncepció maradjon meg a jövőben is.

Összességében egy jó és fontos esemény volt a magyar Youtube szempontjából az idei OVS. Remélem, hogy ennek a rendezvénynek a sikere tovább inspirálja majd a készítőket és a szervezőket egyaránt. Én pedig köszönöm a lehetőséget a szervezőknek, hogy jelen lehettem és ha picivel is, de hozzájárulhattam ezen folyamathoz.