Nagytakarítás a Steam fiókomban

Már egy ideje készülök rendet tenni a Steam fiókomban, de a minap végre megléptem, amit már elterveztem és szinte minden “ismerőst” eltávolítottam a Friend listámról. Csak azokat hagytam meg, akiket már régóta ismerek vagy 100%-an megbízom az illetőben. Így a 300 (maximális) létszám 11 főre szűkült. Ezzel kapcsolatban egy rövid kis videó is készült, amiben a fiók biztonságáról is szólok néhány szót.

Ennek több oka is volt. Az első ok, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a megtévesztő, adathalász csalók, akik különböző módokon feltörik az emberek Steam fiókjait, ha azok bedőlnek nekik. Én is több ilyen linket kaptam a barát listámon lévőktől az elmúlt hetekben, akiknek a fiókját vélhetően már feltörték.

A második ok, hogy sajnos kezelhetetlenül sok volt már ennyi ember a fiók alatt, és akárhányszor online megyek, a kliens 5 percig tölti be a chat üzeneteket, az online lévő embereket és barát kéréseket, ami felettébb zavaró volt a számomra, és emiatt már szinte mindig offline módban voltam.

Remélem senki sem sértődött meg, abszolút nem irányult ez egyikőtök ellen sem, csupán szeretném megőrizni a fiókom biztonságát és nyugalmát. Továbbá szeretnék ezúton is tájékoztatni mindenkit, hogy a jövőben nem fogok elfogadni semmilyen barát felkérést a Steam-en. Egyedüli kivétel, ha ismerem és megbízom az illetőben, de itt is én fogom kezdeményezni a dolgot. A Steam-en mindenki számára elérhető a Csonti Gaming Kurátori csoport és az ehhez kapcsolódó Csonti Gaming csoport is, ahova korlátlanul bárki csatlakozhat és követheti az ottani eseményeket és játék ajánlásokat. Ez biztonságos és számomra is kényelmes. Megértéseteket köszönöm.

Továbbá mindenkinek felhívnám a figyelmét, hogy nagyon figyeljen oda a Steam fiókja biztonságára, ugyanis nagyon sok fajta próbálkozás van a fiókok feltörésére. Ne kattintsatok SEMMILYEN linkre, ami valamilyen játékot, kulcsot vagy Inventory ajándékot ajánl nektek és SEHOL se adjátok meg a belépési adataitokat. Csak megbízható helyekről vásároljatok játékot és kerüljétek a kétes eredetű oldalakat, akik mindenféle ajánlattal kecsegtetnek. Megbízható oldalak: Maga a Steam, Humble Bundle, G2A (itt a Shield-et nyomjátok be, ha viszont eladótol vesztek játékot és nem lehet gond).