sims4

Sims 4 csecsemők és medence nélkül

A napokban közölték a hivatalos Sims 4 oldalon, hogy sajnos a szeptemberben érkező következő részben nem lesznek benne a csecsemők, és medencéket sem fogunk tudni építeni a házunkhoz. Elmondásuk szerint ez egy nehéz döntés volt, de meg kellett hozniuk annak ellenére, hogy tudják, ezzel sok rajongónak okoznak majd csalódást.
“Nem elég, hogy a valóságban sose lesz medencém, de most már a játékban sem lehet?” vagy “Mibe fullasztom bele ezentúl a simjeimet?” kérdések jogosan merülnek fel ezek után sokakban. 😀

Az indoklás röviden az volt, hogy a játék annyi új mechanikát tartalmaz majd a karakterek mozgása, érzelmei, valamint a ház építés terén, amibe nem tudták bele tenni ezt a két funkciót. Cserébe viszont az eddigi legváltozatosabb és dinamikusabb karakter készítőt és viselkedés repertoárt kapjuk majd a kezünkbe, amit a Sims sorozat valaha is látott, továbbá a házépítés is sokkal izgalmasabb lesz.
Valószínűleg az állhat a dolog hátterében, hogy már nem volt idő lefejleszteni az ezekhez szükséges funkciókat a kiadási dátum előtt. Ugyanakkor már látom előre a “Csecsemős medence party” c. dlc-t, amivel megkapjuk ezeket a funkciókat is a játékba pár hónappal később. 😀
Remélem azért a Sims 1 mintájára egy gyerekágyat be tudtak még pakolni a játékba, ami random időközönként üvölt majd kajáért, új pelenkáért stb….. Ez a megoldás annak idején elég volt, és szerintem most is elégnek kéne lennie. Ugyanakkor a medence tényleg hiányozni fog a játékból, hiszen eddig minden részben jelen volt. Gondolom túl sok munka lett volna az úszó animációk meg fürdőruha modellek elkészítésével és nem lettek volna meg a szeptember másodikai kiadási dátumra időben. Kár érte, de ezek nélkül a játék még simán jó lehet, bár őszintén szólva én sem értem, hogy miért hagyták ki PONT ezeket, vagy miért nem vártak picit a kiadással, hogy legyen idő lefejleszteni ezeket a funkciókat is.