Watch dogs infómorzsák

2013. november 22. jön a Ubisoft új játéka, a Watch Dogs.
Nemrég készült egy rövid videó interjú a készítőkkel, mely amellett hogy több érdekes képsort is tartalmaz, számos információt árul el a játékmenettel kapcsolatban. A postban röviden összefoglaltam, hogy mikre is lehet számítani. Egy már biztos, nagyon érdekesnek ígérkezik, és biztosan ki fogom próbálni. Nektek mi a véleményetek? Részletek lentebb olvashatóak.

A Watch dogs egy TPS nézetű open world játék lesz, ahol egy törvényen kívüli hack-er bőrébe bújhatunk bele, aki Chicago utcáin jár kel. A játék már a következő generációs konzolokra készült, de elérhető lesz a mostaniakon is, akárcsak PC-n, és a képsorokból ítélve, nagyon szép lesz. Nézzük, hogy az interjú alapján mik lesznek azok a főbb jellegzetességek, amiket a játékosok megtapasztalhatnak:

Dinamikus világ és AI: A környezetünk folyamatosan változik is igyekeztek a készítők számtalan olyan elemet beépíteni, hogy akkor is élőnek tűnjön a játék, ha csak egyhelyben áll a játékos. Emellett minden cselekedetünk kihatással lesz a környezetre, és a mesterséges intelligenciát is ennek megfelelően próbálták elkészíteni, hogy az ember tényleg azt érezze, hogy ami a játékban történik vele, az valóban egyedi és megismételhetetlen. Ezt számos random történés és alkalmazkodkó mesterséges intelligencia hivatott szavatolni.

Sok-sok interakció: a Watch dogs világa tele lesz interakciós pontokkal. Emberek, elektronikus eszközök, terepátrgyak….szinte bármivel interakcióba léphetünk, és felhasználhatjuk céljainkra.

Open world: Nyilt világ, tehát teljes mértékben ránk lesz bízva, hogy mikor, mit és hogyan csináljuk. Természtesen lesz fő történet és mellékküldetések, de minden más a játékos kezében van, hogy azokon túl vagy azok mellett mivel foglalkozik.

Hackelés felsőfokon: Amiben áram van, az hack-elhető lesz. Bank terminálok, közlekedési lámpák, telefonok, biztonsági ajtók, útzárók, kamerák…..egyszóval minden, és ezeket felhasználhatjuk céljaink elérésére. Pénz kell, hack-eld valakinek a bankszámláját. Üldöznek a rendőrök, csinálj magad mögött úttorlaszt az útzárók felemelésével és még számos ilyen lesz. A hack-elés point-and-click rendszerű lesz, tehát elég lesz ránézni egy hack-elhető dologra és lenyomni egy gombot, és már megy is a móka. Így nem kell félni attól, hogy sok-sok puzzle mini játékot kell majd játszani, amin egy idő után bealszik a játékos.

Járművek, fegyverek és közelharc: Lesz lehetőség autókázni, lesznek fegyverek is és közelharc.

Akció és lopakodás: A játékos dönt, hogy ezeket milyen mértékben és hogyan alkalmazza. Leverhetünk mindenkit, de akár hackelés segítségével észrevétlenek maradhatunk végig, vagy ezeket kombinálhatjuk. Például, hack-elünk egy ajtót, mire a biztonsági őr odamegy megnézni, mi történt, és addig besurranunk, majd amikor megvan amit akartunk, nyomunkba ered a rendőrség, de kilőjjuk a rendőrautó kerekeit, és az ütközik, majd mi feltörünk egy másik járgányt és olajra lépünk.

Időlassítás: igen, lesz időlassítás is, ami amellett, hogy nagyon látványos, egy rövid időre teret enged a játékosnak, hogy egyszerre gyorsan több dolgot is véghez vigyen és ezáltal sikerrel oldjon meg helyzeteket. Pl. autó vezetés közben lelassítva az időt elmanőverezünk 2 másik kocsi mögött és közben hackeljük a környező lámpákat és útzárókat, hogy üldözőink ne tudjanak a nyomunkba eredni, vagy éppen mi zárjuk el a menekülési útvonalukat.

Reputációs rendszer: bizony cselekedeteink kihatnak majd a megítélésünkre, amik számos előnyhöz vagy hátrányhoz vezethetnek. Lehetünk jótevők, és segíthetünk a bajbajutottakon, de akár lehetünk hírhedt gonosztevők is, akitől mindenki retteg. A videóban is látszott, hogy a boltban ránkhívta a boltos a rendőrséget, amint látta a híradóban rólunk szóló körözési felvételt. 🙂 De emellett a rendszer kombinálja majd a szándékaink és cselekedeteink következményének együttesét is a megítélésünk kialakításában. Pl. hiába kaptam el egy bűnözőt, ha közben a fél kerületben ámokfutást és káoszt rendeztem az üldözés alatt 🙂

Kommunikációs hub-ok: 1-1 régió rendszereinek hack-elése un. kommunikációs elosztók feltörésével válik majd lehetővé. Ez hasonlatos az Assasin’s creed vagy Far Cry 3 tornyainak felfedezéséhez.

 

Leave a Reply