A Team17 támogatja a Playtonic készülő játékát a Yooka-Laylee-t

Tegnap jelentette a be a Team17 vezérigazgatója, hogy támogatjáék és együttműködnek a Playtonic független fejlesztői csapatával a Yoka-Laylee fejlesztésében. A Yoka-Laylee egy készülő 3D platform játék lesz, ami lényegében a Banjoo-Kazooie szellemi örököse lesz, hiszen a klasszikus játék számos készítője dolgozik rajta. Nem véletlen, hogy egy elég sikeres Kickstarter kampányt tudhatnak maguk mögött, hiszen az emberek szó szerint ki vannak éhezve egy ilyen jellegű játékra. Az biztos, hogy az első képek alapján cuki lesz 😀

Az eggyüttműködés lehetővé teszi majd a Playtonic számára, hogy új magaslatokba emelje a játékot a sikeres Kickstarter kampányt követően. A Team17 bevallása szerint ők is nagy rajongói az eredeti játéknak és nagyon várják a közös munkát a Playtonic csapatával. A Worms sorozat vagy a The Escapists játékok készítőinek erőforrásait felhasználva sokkal több lehetőségük lesz arra, hogy olyan játékot alkossanak a rajongók számára, amit megérdemelnek.

 

yooka-layleA Yooka-Laylee 2 főhőse Yooka (egy kaméleon szerű valami) és Laylee (egy denevér szerű izé) lesznek, akik különböző spéci mozgásokkal fogják majd leküzdeni a pályákon rájuk váró akadályokat. A zenét pedig a Donkey Kong Country és az eredeti Banjo játékok szerzői komponálják majd. Engem személy szerint a Croc-ra emlékeztet nagyon a játék, de az első képeket elnézve nagyon kedves grafikája lesz a játéknak.

A Shanmue 3 után egy újabb példát láthatunk arra, hogy egy sikeres független fejlesztői gárda mögé beáll egy nagyobb cég. Személy szerint idén nagyon kellemesen csalódtam eddig a platform játékokban és remélem, hogy ez a jövőben sem lesz másként. A Yoka-Laylee várhatóan 2016 októberében érkezik Pc-re és konzolokra. Kíváncsian várom.