Az internetadóról

Soha nem akartam politikával foglalkozni semmilyen szinten (főleg nem itt), de úgy érzem, ez egyszer kivételt kell tennem, mert ez a hír elég mélyen érint engem és szerintem mindenkit, aki használja az Internetet. Remélem ez volt az első és utolsó alkalom, hogy ilyen jellegű bejegyzést kellett írnom.
Nemrég adták ki a 2015. év adótervezetét, amiben szerepel egy új tétel Internetes különadó néven. Ennek lényege, hogy az internet szolgáltatóknak minden 1 Gb adatforgalom után 150 forintot kellene fizetniük adóként az államnak. Mondanom sem kell, hogy valószínűleg kivel fizettetnék ezt meg a szolgáltatók a végén…..
Ez a tervezet nem csak brutálisan irreális, hanem hülyeség is egyben, hiszen 1 Gb ma már nem számít olyan nagy adatforgalomnak. Arról nem is beszélve, hogy elmondhatatlanul sok mindent korlátoznának le vagy vetnének vissza ezzel kezdve az IT cégektől egészen a Youtube szárnybontogatásán át a mindennapos internethasználatig a háztartásokban.
Persze már sokan mondják, hogy ez csak tervezet, meg ezt ilyen formában biztosan nem valósítják meg….legyen így. De egy biztos: egy ilyen rendelettel nagyon sok fiatalt, azok családját és céget haragítana magára a kormány, de ehhez érzésem szerint már ennek a híre is elég volt…