Bemutatkozik a Behemót

Tegnap érkezett az első nagyobb patch az Evolve 2.0, ami számos balansz változtatás mellett 2 új pályát, 4 új vadászt és 1 új szörnyet tartogat magában. Sajnos csak a pályák elérhetőek ingyenesen, a többi karakterért fizetni kell, de szerencsére nekem a Behemót már elérhető és ki is próbáltam. Röviden leírom, mik a tapasztalataim.

Ez a picinek éppen nem nevezhető szörnyeteg méltó a nevéhez, mivel ő az eddigi legszívósabb mind közül. Neki van a legtöbb életereje és páncélja és akkorákat üt mint egy traktor. Noha ugrani nem képes, de összegömbölyödve gyorsan képes a helyváltoztatásra gurulva, és aki az útjába kerül, azt ki is lapítja. Emellett mászni is képes.

De nem csak közelharcban veszélyes a Behemót, mivel a képességei távolra hatnak. Képes egy láva köpettel beteríteni egy igen nagy területet vagy maga előtt földrengést keltve megrázni a vadászokat. Emellett a messze lévő ellenfeleit ragadós nyelvével magához tudja rántani, így azok rögtön megismerkedhetnek az ökleivel. Végül képes sziklafalakat emelni, melyek egyszerre jó pajzsként szolgálhatnak, de akár elválaszthatjuk vele a vadászokat egymástól, és természetesen annak lesz ez a legkellemetlenebb, akivel rövid időre összezárjuk magunkat.

Lényegében a behemót is egy nagyon egyedi szörny lett, ami sajátos játékmódot követel majd meg. Esetében talán még fontosabb, hogy mikor és hol csapunk össze a vadászokkal, mert képességei miatt nagyon rá van utalva a helyszínre. Jó ha tudjuk, hogy merre van hosszú sík terep a guruláshoz és merre vannak a szűkebb kanyonok az összecsapásokhoz. A képességeinkkel elsősorban a környezetünket tudjuk némileg alakítani (láva köpettel, szikla fallal rövid időre lezárni a területeket) míg a nagy sebzéseket inkább a pofonjainkkal fogjuk kiosztani. Ugyanakkor ne tévesszen meg senkit a sok páncél, mert bár nagyok és szívósak vagyunk, ugyanakkor könnyű célpontok is, és ha nem vigyázunk, egy összehangoltabb vadász csapat pillanatok alatt leolvasztja az életerőnket.