Bethesda E3 összefoglaló 2016

Tavaj a Bethesda magasra tette a lécet a prezentációk terén a Fallout 4 és Doom bejelentésekkel és ezek tálalásával. Idén bár nem sikerült megugraniuk ezt, de egy kellően informatív és élvezetes bemutatóval készültek a nép számára. Főként a már meglévő játékaikhoz készülő újdonságokról volt szó, de azért voltak új címek és bejelentések is.

Quake champions

A Doom sikere előkészítette a terepet egy újabb régi nagy név, a Quake visszatéréséhez. Sajnos a játékból nem láthattunk még képeket, csupán egy trailert tekinthettünk meg, de ez alapján a Quake champions-ban nagy szerepet kapnak majd a különböző karatkerek és azok képességei a pörgős lövölde mellett. Személy szerint nekem egyből az Overwatch és az Unreal Tournament ugrottak be a képsorok nézése közben, csak sokkal véresebb kivitelben.

Doom update

A Doom hamarosan új pályatervező frissítéseket kap, valamint érkezik egy DLC, ahol új pályák és egy új démon kerül be a játékba. Ez utóbbit nem igazán tudom mire vélni, mert a bemutató alapján egy fizetős tartalommal fogják így szegregáljni az online többjátékos közösséget.

Fallout 4 update

A Fallout 4 is sok szeretetet fog még kapni az év hátralévő részében. Elsőnek a Fallout shelter egészül ki több új funkcióval, amik között egy új küldetés rendszer, új eszközök, új harcrendszer és PC-s verzió kapnak majd helyet. Az újítások mind nagyon szimpatikusak voltak és revitalizálják a játékot. Reméljük a PC verzió is ingyenes lesz, de ha megcsinálják, hogy a korábbi mobil eszközökről importálni tudjuk a bázisunkat, akkor leborulok a készítők előtt.

A Fallout 4 3 új DLC-t kap még az év második felében. A Contraption a bázis építést tuningolja még tovább gyártósorok, liftek és más kütyük hozzáadásával. A Vault-tec egy saját Vault építését teszi lehetővé, ahol ráadásul kísérletezhetünk is a lakókkal. Gyakorlatilag a Fallout sheltert kapjuk meg a Fallout 4-en belül. Végül a Nuka World egy nagyobb volumenű posztapokaliptikus vidámpark lesz, tele ellenfelekkel és érdekes helyszínekkel, ami egyben az utolsó hivatalos kiegészítése lesz a játéknak. A többi a mod készítőkre van bízva.

Prey

Készül egy új Prey játék, ami nem folytatás vagy remake lesz, hanem egy újragondolása az eredeti Prey-nek. Ami kiderült a bemutatóból, hogy egy sci-fi thriller jellegű kaland-akció játék lesz.

Elder Scrolls

Az Elder Scrolls is kap néhány apróbb újdonságot a következő időben. Elsőnek a Skyrim-hoz érkezik remastered kiadást, amivel a Bethesda megmutatta, hogy mit lehet kezdeni a játékkal, ha berakják hivatalosan is (ergó lenyúlják) azokat a grafikai tuningokat, amiket a modderek már megcsináltak a játékhoz PC-re. Elsősorban a konzolosoknak lesz ez jó hír, de a PC-s tábor ingyen megkapja a frissítést, feltéve, hogy a legendás kiadás van meg (tehát minden kiegészítő megvan a játékhoz).

Készül egy Elder Scrolls kártyajáték Legends alcímmel, ami a Hearthstone-nak kíván konkurenciát állítani.

Végül az Elder Scrolls online is kap frissítést One Tamriel névvel, ami lehetőséget ad a játékosoknak, hogy bárhova barangoljanak a világban a tutoriál teljesítését követően.

Dishonored 2

Az est fő attrakciója a Dishonored 2 volt, ahol egy trailert követően egy kb. 10 perces játék bemutatót is láthattunk. A sztori 15 évvel az első részt követően játszódik és most már 2 karakter közül választhatunk majd. A játékmenet ugyan úgy keveri majd a lopakodást az akcióval mint az első rész és a rendelkezésünkre álló talentek tükrében alakíthatjuk majd még tovább a játékstílusunkat. A Steampunk hangulat és a misztikus képességek szintén megmaradnak.

Ami még nagyon tetszett, az a játék egy bizonyos pontján lévő időutazós rész, ahol válthatunk a jelen és a múlt között, ezálltal küzdve le a különböző akadályokat. Hasonlót a Prince of persia Warrior Within-ben láthattunk utoljára. Bár az első résszel még nem játszottam, noha megvan (szégyellem is magam :P), ezek után nagyon kíváncsi lettem a játékra és biztosan kipróbálom most már az első részt is.

Bethesda VR

Végül bejelentették, hogy érkezik a Doom és a Fallout 4 VR-ra szánt verziója 2017-ben, ami egyben zárta is a Bethesda konferenciát. Ez a VR számára egy jó hír, mivel 2 méltán népszerű és jó játékot fog kapni a platform, ami további érdeklődést szülhet az irányába, feltéve, hogy a játékok jól lesznek átültetve a VR környezetbe.