Castle in the Darkness bemutató

Manapság egyre többször hallani, hogy a játékokat túl könnyűre tervezik, lebutítják, hogy még szélesebb játékos réteg számára legyen élvezhető. Bezzeg régen a játékok nehezek voltak és kellő kihívást biztosítottak a játékosoknak. A Castle in the Darkness úgy tűnik, hogy ezt a közhelyt próbálja meg meglovagolni, és némileg fricskát mutatva a mostani játékoknak egy retro élményt igyekszik visszahozni olyan régi klasszikusokból merítve, mint a Zelda, Castlevania vagy a Kirby.

A Castle in the Darkness nehéz….nagyon nehéz és a mostani platform játékokhoz szokott ember már az első rész végén több mint 20 halált fog a háta mögött tudni. Szerencsére a játékban végtelen élet van, viszont a karakterünk könnyen sérül és hal meg. A retró hangulatért a régi játékokat idéző pixeles megjelenítés és a zene felelnek, de számos – a fentebb említett klasszikusokból vett – játékelem vagy utalás is visszaköszön. A játék maga nem hosszú, pár óra alatt végigvihető, ha már belejöttünk és kiismertük az ellenfelek mintázatát és mozgását, de amíg erre a szintre eljutunk, addig bizony akár több 10 órát is bele kell tennünk.

Így a Castle in the Darkness egy nosztalgikus élményt kínál egy elsőre egyszerű köntösben, de csak azoknak, akik kihívásra vágynak és erős idegzettel vannak megáldva. Nekik viszont jó sok játékélmény garantál majd a játék.