Far cry 4 csonti gaming

Far Cry 4 bemutató

A játékszerver-kereső.hu-nak köszönhetően bírtokomba került a Far Cry 4 és néhány óra játék után el is készítettem a bemutatót, melyben megosztom veletek a tapasztalataimat a játékról. Röviden és tömören a játék ugyan azt nyújtja, mint a Far Cry 3, csak még többet és látványosabban. Mintha a készítők megnézték volna, mik voltak a korábbi részek erősségei, azokat picit finomhangolták, majd 2x annyit pakoltak bele ezekből a játékba, mint a korábbi részekben. Személy szerint engem nem zavart még, hogy a jól bevált “Ubisoft-open-world-sablont” alkalmazták itt is, csak nehogy a Far Cry is egy évente érkező rutin munka legyen, ami nélküloz komolyabb játékmenetbeli újításokat és jó hangulatot. Szerencsére a 4. részen ez egyáltalán nem érződött.

A játék nagyon jól indít, és egy 45 perces prológust követően már barangolhatunk is kedvünkre a Himalája térségében. A grafika gyönyörű, akinek megvan hozzá a gépe, annak lenyűgöző látványvilágban lesz része. Az más kérdés, hogy a hegyes környezet mennyire jön be az embernek, de ettől függetlenül az tagadhatatlan, hogy a játék jól néz ki és tele van számtalan kis aprósággal, amik mind a művészeti részleg munkáját dícsérik.

A játékmenet szinte teljesen ugyan az, amit a Far Cry 3-ban láthattunk csak több és nagyobb. Tornyokat és helyőrségeket kell kiiktatnunk, hogy újabb zónákat oldjunk fel és ezek mellett tonnányi mellék küldetés, elfoglaltság és gyűjtögetni valót találunk majd, amikkel gond nélkül 50-60 órát bele lehet tolni a játékba. Mókás újítás az elefánton való lovaglás, amivel igazi tömegoszlatásokat vihetünk véghez, továbbá tudunk már hegyet mászni, helikoptert vezetni és bekerült az online co-op lehetősége is a szokásos multiplayer játékmódok mellé. Amit még külön szeretnék kiemelni, az a vadvilág, amely most már még összetettebb, ami nem kicsit dobja fel a játékélményt és tölti meg élettel Kyrat világát. Gyakorlatilag minden percben történik valami, ami felkeltheti a játékos figyelmét.

A játék sokkal jobban lett portolva, mint az utóbbi időben érkezett Ubisoft játékok, de sajnos nem hiba mentes. Szerencsére én nem találkoztam hibákkal eddig, de sokan panaszkodnak különböző grafikai optimalizálási hibákra, amiket remélhetőleg sikerül patch-ek formájában orvosolni.
Nekem tetszik a játék és több “Far Cry 4 túlélő tábor” videót is fogok készíteni a 4. részből is, ugyanakkor azt fontos kiemelnem, hogy a játék nagyjából ugyan azt nyújtja, mint a Far Cry 3, csak kicsit nagyobb mennyiségben, megtoldva 1-2 új funkcióval. Aki szerette a Far Cry 3-at, az szerintem a Far Cry 4-ben sem fog csalódni.