Mortal kombat X install FAIL

A minap jött ki a Mortal Kombat X, ami a sorozat legfrissebb tagja, és az előzetes beszámolók alapján az eddigi legjobb is. Ugyanakkor arról elfelejtettek beszámolni, hogy a PC verzió telepítése sajnos nem valami zökkenőmentes. Ugyanis a játék által első ízben használt “Streaming install” rendszer nem működik rendesen, ami miatt a játék többnyire játszhatatlan a legtöbb embernek PC-n jelen pillanatban. Természetesen ez csak egy első napos probléma lehet, amit várhatóan nagyon gyorsan kijavítanak.

A hiba oka, hogy a játék csupán 3 Gigát tölt le első ízben, és a többi részét 29 kissebb “DLC” csomagra osztva kellene letöltenie, miközben már fut a játék. Hasonló Streaming install-t alkalmaz a Blizzard is a játékainál, azzal a különbséggel, hogy nekik működik a rendszer. A hiba ott van, hogy alapértelmezettként nem kezdi el a 29 dlc letöltését a játék, amit a játékosnak manuálisan kell a Steam könyvtára alatt beállítania letöltésre. Ezt követően a másik nagy gond, hogy a letöltött adatot a program nem mindenkinek “fűzi össze” rendesen, emiatt sok embernek továbbra is játszhatatlan marad a játék. A játék komplett újratelepítése még segíthet.

Pánik helyett legyen mindenki türelemmel, mert biztosan hamar érkezik majd a javítás. Sajnos elegáns megoldás helyett inkább katasztrófát okozott az új telepítő rendszer a játék megjelenése napján, reméljük a játék maga kárpótol majd. Én még titkon reménykedek abban, hogy kárpótlásul 1 DLC karaktert (Goro) mindenkinek kioldanak ingyen.