Nehéz időket él meg a Konami

A Konami nehéz időket él meg mostanság. Hideo Kojima és a Konami viszonya eléggé viharosan alakult az elmúlt időszakban, és ezt a vihart nem csendesíti, hogy Kojima neve már hivatalosan is lekerült a készülő Metal Gear 5 The phantom pain stáblistájáról. Hivatalosan még nem tudni, hogy mi is történt pontosan, de nagyon valószínű, hogy Kojima és csapata távozott vagy hamarosan távozik a Konami kötelékéből.

Emellett a méltán népszerű horror játék demó a P.T. is hamarosan lekerül a Playstation store-ból és ezzel párhuzamosan sajnos a készülő Silent Hills sem fog megvalósulni. Végül a Konami kivonult a tőzsdéről is.

Hivatalosan annyit lehet tudni, hogy a cég továbbra is szeretne Metal Gear és Silent Hill játékokat készíteni a jövőben, viszont erre már új fejlesztői csapatokat fognak felkérni. Az igazat megvallva sok a kérdés és a fentebbi események tükrében joggal feltételezhető, hogy a cégnek komoly gondjai vannak, amiket csak jelentős belső “átstruktúrálással” tudnak megoldani, ha meg tudják őket oldani egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy a Metal Gear rajongók szemében a sorozat egyet jelent Kojima nevével, és nélküle már nem lesz Metal Gear a Metal Gear. A Silent Hills-ért is nagyon nagy kár.

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a cég és a játékai sorsa. Vajon talpra tudnak állni, vagy megpróbálják a nagyobb címekből kisajtolni, amit csak lehet mielőtt lehúzzák a rolót?