sims 4 csonti gaming

The Sims 4 bepillantás

Mivel már igen sok idő telt el, hogy Sims játékkal játszottam (10 év) és nagyon sokan jeleztétek, hogy örülnétek, ha bemutatnám, gondoltam kipróbálom a Sims 4. részét.

Az első videót egyből a telepítés után készítettem, így csak az első reakcióimat láthatjátok a játékról, és ezzel párhuzamosan sok mindent még nem ismerek. Amit a több mint 1 órás játék után elmondhatok, hogy 10 év kihagyás után nekem tetszett a játék, bár nem tapasztaltam benne korszak alkotó újításokat. Megmaradt az alap játék mechanika, aminek lényege, hogy elégítsük ki Simjeink igényeit, és opcionálisan fejlődjünk velük (skillek, karrier, berendezés) és közben számos szituációban tegyük őket próbára. A karakter készítő és az építkezés változott sokat, és bekerültek az érzelmi állapotok, de ez még számomra nem eléggé tiszta.

A következő időszakban sokat fogok játszani a játékkal, és később jelentkezem majd egy összeszedettebb videóval is a játékról. 🙂

Megérkezett a bemutató videó is. Nekem továbbra is tetszik, de ugyanakkor megértem, hogy akinek megvan a 3. rész, annak nem tud túl sok újat mutatni a játék, sőt…inkább kevesebbnek érezhetik teljesen jogosan.
A karakter készítés és az építkezés nagyon jól sikerültek, továbbá az érzelmi állapotok és a multi tasking is sokat dobnak a játékélményen. Ugyanakkor nincs többé a 3. részben megszokott nyílt világ, helyette tölt a játék ha A helyszínről B helyszínre megyünk és számos “alap funkció” (még) nincs benne (csecsemők, állatok, medence, biliárd stb…).
Ezek alapján jogosan osztja meg a játék a rajongók táborát, hiszen nem lett rossz, de a korábbi részek ismeretében sok helyen kevesebbet nyújt mint elődei. Ezt már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy így is megéri-e a számára, de szerintem a 3. rész veteránjainak érdemesebb minimum várni még, amíg több minden bekerül a játékba. A többieknek viszont egy jó becsatlakozási pont lehet a játék.