minecraft microsoft

A Microsoft megvette a Minecraft-ot

Most már hivatalos a hír: A Microsoft megvette a Minecraft-ot potom 2,5 milliárd dollárért. Ezzel párhuzamosan a 3 alapítója a Mojangnak távozott a cégtől, mivel az elmúlt évek nagyon kimerítették őket, és gondolom ennyi pénzzel a zsebükben lesz mivel tölteniük az időt.

A játék további sorsáról még nincs információ. Feltehetően nem fognak olyan drasztikus változtatásokat eszközölni, amivel elidegenítenék a most vásárolt több mint 54 millió rajongót. Ugyanakkor fel kell majd készülni arra, hogy a Microsoft profitot remél majd a befektetéséből, és erre talál majd módokat. A játék fejlesztése tovább folyik majd, de erre majd csak a Microsoft tud majd választ adni, hogy milyen irányba.

Ami sokak számára aggodalomra adhat okot, az a Microsoft hozzáállása a közösségi alkotásokhoz és privát szerverekhez. Nem titkolt dolog, hogy a Mojang engedte, hogy pénzszerzésre használják a játékát, legyen az Youtube videó vagy privát szerverek üzemeltetéséért kért díj. A Microsoft a saját játékait NEM engedi bevételszerzésre beállítani, és ha ezt a hozzáállást kívánják folytatni a most vásárolt Minecraft-tal is (amire minden okuk és lehetőségük megvan) az könnyen egy újabb Youtube tartalomazonosítói apokalipszissel jár majd, hiszen nem kevés videós a Minecraftra alapozta a csatornáját, és akár a mái napig ez a fő profilja. A fizetős szerverek üzemeltetőinek pedig még rosszabb a helyzete, hiszen akár az egész boltot be kell zárniuk, ha nem akarnak pereskedni a Microsoft-tal. Reméljük nem így lesz, de jobb félni, mint megijedni….