A Mortal Kombat X Patch kigyilkolta a mentéseket

A Mortal Kombat X pc megjelenése egy katasztrófa volt és most úgy tűnik itt van a következő csapás egy “Patchality” képében. Ugyanis a nemrégiben kiadott 15 gigás PC optimalizáló patch kigyilkolta a teljes mentését mindazoknak, akik letöltötték azt. A “javítást” azóta visszahúzták és mostanra már újra kiadták remélhetőleg anélkül, hogy nullázná a mentéseket. Nem túl megnyerő fordulatok a játék számára.

A patch számos technikai problémát hivatott megoldani a játék optimalizálásával és a hibák javításával, továbbá az online játékmód net kódját is javítja és a nemrégiben elérhetővé vált DLC karaktert Jason-t is feloldja, akit valamiért a PC játékosok jó része nem kapott meg akkor, amikor esedékes lett volna (khmm…..). Ezzel szemben most sokaknak 2×15 gigát kellett letöltenie és emellett buktak minden kioldott karaktert, teljesítményt, mozdulatot, skint stb….. Nagyon nagy kár, hogy ilyen technikai malőrök árnyékolják be az amúgy jó játék megítélését, és maga Ed Boon is elfogadhatatlannak nevezte ezt az állapotot.

Véleményem szerint az általam korábban javasolt kompenzáció ezek után már több mint esedékes, de most nem lesz elég 10.000 arany a kriptába, hogy a dühös embereket “kártalanítsák” a 2×15 Giga adatforgalomért és a mentések elvesztéséért. Még nem tudni, hogy a patch amúgy tényleg javított-e a játék minőségén, ahogyan azt sem, hogy vissza tudják-e forgatni az elvesztett mentéseket. Mindenesetre én most már alaphangon elvárnék egy nagy rakás aranyat, néhány extra skin-t és esetleg ingyenes DLC karaktert is cserébe a kellemetlenségekért…..