Axiom Verge és Rebel Galaxy, avagy jó játékok a láthatáron

A napokban lehetőségem volt két új játékot is kipróbálni jóval a megjelenésük előtt. Ezek az Axiom Verge és a Rebel Galaxy, és első benyomásaim alapján nagyon is JÓK lesznek. A héten mindkettőről érkezik videó, de addig is, íme némi ízelítő, hogy miről is szólnak ezek a játékok. 

Az Axiom Verge a Metroid és a Contra hangulatát megidéző platform játék lesz, ahol számos földöntúli helyszínt barangolhatunk be a Metroidból megismert pályarendszerben. Kalandjaink során számos fegyvert és fejlesztést találhatunk, amik sokat segítenek majd a továbbjutásban és a különböző ellenfelek semlegesítésében. A játéknak képi világa egy az egyben a 16 bites korszakot adja vissza, és a fergeteges hangulatát tovább tetézik a véleményem szerint irdatlan jól eltalált zenék. Noha már egy ideje már megjelent az Axiom Verge PS-re, de május 14-től a PC tábor is rávetheti magát.

Axiom verge csonti gamin

A Rebel Galaxy olyannyira korai stádiumban van, hogy hivatalosan nem került még korai hozzáféréssel sem forgalomba, de szerencsére nekem küldtek a készítők egy exkluzív sajtópéldányt, amit tesztelhetek ( #nemannyiraburkoltfelvágás :D). A játék egy űr-sim, ahol kezdetben egy korvett osztályú űrhajót irányítva kezdhetjük meg a kalandjainkat a galaxis egy távoli zugában. Utunk során fejleszthetjük hajónkat, felfedezhetünk, kereskedhetünk vagy csatázhatunk más nem annyira barátságos űrhajókkal. Lényegében az Assassin’s Creed Black Flag tengeri csatáit ülteti át a Rebel Galaxy az űrbe, amik az eddigi élményeim alapján hasonlóan szórakoztatóra sikerültek. Megjelenési dátum még nincs, de érdemes lesz rajta tartania mindenkinek a szemét, akit érdekel ez a műfaj.

rebel galaxy csonti gamingA héten mindkét játékból kaptok némi ízelítőt a csatornán. Szerintem érdemes lesz legalább megkukkantani őket, mert nagyon ígéretes programokról van szó. Nem gondoltam volna, hogy a Május is erős lesz jó játékok terén, de kívánom, hogy máskor is csalódjak ilyen kellemesen. 🙂