Ark: Sruvival Evolved egy új dínós túlélős játék a láthatáron

Júniusban egy új túlélő játék érkezik korai hozzáféréssel (mi mással :P) Steam-re, ARK: Survival Evolved címmel. A játék a szokásos túlélő játék elemek mellett (evés, ivás, építkezés, tárgykészítés, pvp stb…) dinoszauruszokat kínál a játékos számára.

Mondhatnánk, hogy láttunk már ilyet (Stomping land), de az első képsorok alapján a játék gyönyörű lesz, és elnézve a fejlesztők által kínált információkat, több mint valószínű, hogy jó is. Egyszerre lesz elérhető PC-re és konzolokra, így vélhetően elegendő tőke van a játék mögött ahhoz, hogy reális időn belül befejezzék, így én is optimistán állok hozzá.

A játék mechanikájában sokat merít majd a Rust-ból. Lesz több szintű tárgykészítés, fejleszthető bázis építés, recept tanulás, opcionálisan PVP trollkodás és persze a dínók, akiket lehetőség lesz megszelidíteni és meglovagolni. Emellett lesz mod támogatás és csalás megelőző rendszer, ami számomra roppant szimpatikussá teszi a játékot. A fejlesztők egy raklap kérdést igyekeztek már megválaszolni a FAQ oldalon, de várhatóan még több információ lesz itt, ahogy haladunk a megjelenés felé.  Akiknek szimpatikus volt a Rust és szeretik a dínókat, feltétlenül érdemes odafigyelnie az ARK-ra, ami június 2. érkezik.