csonti gaming

Csonti Gaming hírek

Ez egy uncsi kis blog post lesz arról, hogy mik a terveim a következő néhány hétre vonatkozóan, végig se olvassátok, mert hosszú és nem lesz benne semmi extra 🙂 De ha már mégis végig olvassátok, akkor beavatlak titeket sötét terveimbe és hogy miként látom a jelenlegi helyzetet a csatornámat illetően 🙂 Enjoy…..

Új követők és növekedés

Először is szeretném megköszönni minden követőmnek újfent a támogatását, legyenek régiek vagy újak, mert az elmúlt hetekben napról napra többen vagytok. Ugyanakkor a közösségi hangulat megmaradt olyan pozitívnak, mint amilyen az induláskor is volt, aminek nagyon örülök. Remélem, hogy ez továbbra is így folytatódik majd. Sajnos ennyi ember mellett már nem tudok mindenkihez úgy személyesen szólni vagy minden levélre válaszolni mint régen, de azért megteszem, amit tudok. A kérdéseknél elsősorban azok élveznek előnyt, amiket még nem válaszoltam meg tucatszor, ill. a Gyakran ismételt kérdéseket is javaslom elolvasni 😉

Honlap és Facebook

A honlap új külsőt kapott, ami személy szerint nekem tetszik és már gyakrabban írok ki rá érdekes híreket, cikkeket vagy csak a videóimat, és ennek megfelelően itt is növekszik a forgalom. Érzésem szerint átláthatóbb lett az oldal, és minden szem előtt van, aminek ott kell lennie.

A Facebook oldalt is már több mint másfél ezren követik és több ezer emberhez jutnak el így a bejegyzéseim. Külön köszi mindenkinek, aki bármilyen formában megosztja a tartalmaimat vagy csak like-ol, mert azzal is segíti azt, hogy még több embert érjek el. Emellett elkezdtem rendszeresen felrakni a videók borítóképeit, hogy ha akarjátok, le tudjátok őket tölteni háttérképnek, remélem tetszik ez a kis újítás is.

Twitch

Nemrég bejelentettem, hogy a Twitch-en is gyakran fel fogok most már tűnni, köszönhetően az új Youtube-Twitch újításoknak. Az elmúlt hetekben több közvetítés is volt,  amikre sokan eljöttetek, ami tök jó. Ugyanakkor szeretnék ide is egy kis rendszert vinni, hogy tudjátok, mire számíthattok ezen a fronton is.

Ahhoz igyekszem majd tartani magam, hogy minden alkalommal, amikor adáson/felvételen kívül csak új játszom, akkor felmegyek Twitch-re, és aki szeretne nézhet. Emellett ha új játékot próbálok ki, akkor a bemutató videó előtt a legtöbb esetben fogok játszani a játékkal, hogy némi fogalmam legyen arról, hogy mit mutatok majd meg nektek, és ilyenkor is felmegyek majd Twitch-re. Így, akik ott is követnek, azok idő előtt tudják majd, hogy mit forralok a kis boszorkány konyhámban, milyen játék videók várhatóak majd 😉

Nem titkolom azon szándékomat sem, hogy Twitch-en is partner akarok lenni, amihez viszont még sok munka és nézettség kell, mielőtt egyáltalán érdemes lenne jelentkezni, de remélem, hogy a segítségetekkel, ez pár hét/hónap múlva már elérhető közelségbe kerül. A cél 500+ néző átlagosan minden közvetítésre.

Youtube és videók

A Steam nyári vásár után jó sok játékra tettem szert, amiket szép sorban be szeretnék nektek mutatni, így várhatóak a Betekintés és a Korai még videók. Utóbbi sorozat számomra nagyon jó döntésnek bizonyult, mert így legalább elkülönítve tudok nektek videókat készíteni a korai hozzáférésű játékokról, ezáltal is felhívva rá a figyelmet, hogy az adott játék jelen állapotában mit tartalmaz és hogy NINCS MÉG KÉSZ, így mindenki mérlegelhet, hogy kipróbálja-e vagy sem. Ezeket a “tájékoztató jellegű”, informatív videókat személy szerint nagyon kedvelem, mert nem csupán szórakoztatnak, de hasznosak a játékosok vagy vásárlást tervezők szempontjából is.

Mostanság nagyon bejön nektek és nekem is a Banished, The Forest, amikből rendszeresen jönnek a videók, de a Hearthstone rajongóknak sincs mitől tartaniuk, mert a hamarosan induló Naxxramas kaland is terítéken lesz. Nyár végén remélhetőleg visszatérek majd a Rust-ba (ha játszható lesz a játék új verziója) és a Don’t starve-ba multizni. Ősszel pedig várható az Evolve, Alien Isolation és még jó sok új bemutató a meglévő vagy újonnan beszerzett játékaimból. Emellett a Heroes of the storm is jön majd, amint lesz béta kulcsom.

Természetesen havi 1 élő kérdez-felelek közvetítés lesz, amit úgy érzem, nagyon sokan élveztek, és annak ellenére, hogy ezek után a közvetítések után valamiért sokkal többen iratkoznak le 🙁 mégis még többen iratkoznak fel :), hogy az után még pozitívban van a követők egyenlege (hahh :P). Úgyhogy egy szó mint száz, ez is marad, meg szeretek veletek élőben beszélgetni ilyen formában. A Twitch mellett lehet néha lesznek még dedikált Youtube közvetítések, de az élő játék videókat megpróbálom picit a Twitch-re áttenni.

Eszköz fejlesztés

A Road-map oldalon már közel egy éve kint vannak azok a holmik, amiket szeretnék majd beszerezni és azóta számos dolog meglett szerencsére. Mivel nem olcsó dolgokról van szó, 1-1 kiadást jól meg kell gondolnom, de ha ilyen ütemben bővül a csatorna néző közönsége, az sokat segít abban, hogy ezeket előbb beszerezzem.

Amiken mostanság sokat morfondírozom, az az új mikrofon+állvány és a zöld háttér. A mikrofont nem kell különösen ecsetelni, kell és kész. Ugyanakkor a zöld háttérrel meg tudnám valósítani azt, amit már évek óta szeretnék: magam mögé varázsolni a játékot vagy más helyszíneket a bemutató videók alatt (Angry Joe mintájára) vagy egyéb más kreatív dolgokat. 🙂

A jövőben induló Youtube Fan-funding project lehet a segítségemre lesz ebben, de akár enélkül is szeretném ezeket az eszközöket idővel beszerezni, hogy még jobb videókat tudjak nektek készíteni miközben hódolhatok a kreativitás fétisemnek 😀

Youtube trófea kell

Végül egy kis távlati célkitűzés: nemrégiben találtam ezt az oldalt, ahol a Youtube partner jutalmakról van szó. Lényegében egy plakettet küld a Youtube azoknak, akik eléri a 100 ezer vagy 1 millió feliratkozót.

yt-creators-silver-rewards

Úgy döntöttem, nekem ilyen KELL 😀 Első cél a 100K. Semmi többet nem mondanék ezen a fronton, csak gondoltam leírom, hogy tudjátok mi motivál és hogy ebben minden egyes meglévő és új feliratkozóm segít nekem 🙂 Mivel a Youtube egyre népszerűbb és elterjedtebb a fiatal és idősebb korosztály körében egyaránt, én ezt a célt reálisnak tekintem, és köszönöm, ha segítetek az elérésben 🙂

 

Összességében nagyon pozitív minden, nincs okom panaszra, és nagyon sok ötlet, terv és lehetőség körvonalazódik. Remélem még többen csatlakoztok majd ehhez a dinamikusan fejlődő “kis” közösséghez, amit a Csonti Gaming csatornácskám fényjelez.