Fizetős lesz a Youtube? NEM

Hirtelen mindenhol elkezdték hinteni a pánikot, miszerint októbertől fizetni kell a Youtube-ért. Mindenki nyugodjon meg, mert nem erről van szó, csupán a szenzációhajhász oldalak akarnak nézettséget és hangulatot szítani (amit most én jól kihasználok a saját javamra normális információk hírül adásával :P).

Ahogy azt már korábban többször is megírtam és egy korábbi hír videómban is elmondtam (6:22-től kezdődik a lényeg)

a Youtube-ért nem kell fizetni, csupán opcionálisan lesz lehetőség rá, cserébe teljesen reklám mentes lesz. Ha valaki nem fizet, az továbbra is használhatja a szolgáltatást reklámokkal, ahogyan eddig. A havidíj kb. 10$ körüli összeg lesz, amiből 55% a videósokhoz kerül megtekintés arányosan. Ez azt jelenit, hogy ha valaki 100 órát néz Youtube-ot havonta, amiből 50 órát 1 bizonyos videósnál néz le, akkor a 10$-os előfizetés 55%-nak 50%-át kapja az az adott videós, azaz 2,75$-t, de ennél várhatóan jóval nagyobb lesz a szórás, hiszen ritka az, hogy valaki dedikáltan csak 1-2 embert néz.

Tehát a lényeg, hogy opcionális lesz a fizetés, és cserébe minden oldalon jobb lesz a szolgáltatás a felhasználóknak és a tartalomgyártóknak egyaránt.