Miért nem lesznek már végigjátszások

Igazából már senkit sem kellene földhöz vágjon a hír, de gondoltam jobb lesz nyíltan ki is mondani azt, amit már hónapokkal korábban eldöntöttem, miszerint nem tervezek többet végigjátszani egy játékot sem videók formájában a csatornán. Általában minden új játék alatt felmerül a kérés / követelés, hogy játsszam végig az adott programot, de most pár sorban kifejteném, hogy miért nem fogok már nekivágni ilyen projekteknek.

Számos oka van. Az első és legfontosabb, hogy az időmbe nem fér bele, hogy elkötelezzem magam egy alaphangon 10 de akár 30-40 videós széria mellett. Ezen felül ott van az is, hogy ha egy játékot végig akarok nektek játszani, akkor közben nem tudok úgy a játékra figyelni, mint azt normálisan tenném, ráadásul azért, hogy ne maradjon ki semmi, addig nem is tudok haladni a játékkal, amíg “nem forog a kamera”, így a saját játékélményem sínyli meg az egész folyamatot.

Emellett ott van az is, hogy már a csatornám profiljához nem igazán passzol, hogy kompletten végigjátsszak egy adott programot, hiszen számos jó játékot van szerencsém havonta kipróbálni és bemutatni nektek. Továbbá a végigjátszások főleg a történet orientált játékoknál érdekesek, ám személy szerint nem tartom korrektnek az alkotókkal szemben, ha a művük lényegét mindenki számára megmutatom, megfosztva őket attól, hogy esetleg megvegyék és saját maguk éljék azt át. Ebbe akár jogosan bele is köthetnek egy esetleges jogvita alkalmával is és ezt szeretném elkerülni, valamint úgy gondolom, hogy ha egy játéknak jó a története, azt igen is játssza végig mindenki, akit érdekel.

Tudom, hogy sokan szeretnék, ha én kommentálnám nekik az eseményeket, de tekintve, hogy már hónapok óta nem volt végigjátszás szerűség és amúgy sem sok játékot érint, igazából nem vesztett senki semmit (csak max. most azt hiszi). A videók meg ugyan úgy jönnek változatos témákban. Akit ez most hirtelen zavar vagy nem tetszik neki, az bizonyára leiratkozik, de ezt megértem. Inkább menjen el és maximum később visszajön, minthogy itt fötrődjön ezen, hogy ez hiányzik az életéből. Annyit még hozzátennék a végére, hogy biztosan lesz még sok játék, amikből sok videót fogok készíteni (pl. Starcraft 2 Legacy of the void), de az fontos, hogy senkit sem szeretnék végigjátszással ámítani. Köszönöm a megértéseteket.