Milyen játékokat várok

Noha a videó már régóta elkészült mégis minduntalan bombáztok azzal a kérdéssel, hogy milyen játékokat várok nagyon és miért? Többen közületek már azt is mondták, hogy azért is kíváncsiak azokra a játékokra, amikre én, mert akkor azok valószínüleg jók lesznek és ezért szívesen kipróbálnák őket. Bár nem vagyok orákulum és ez utóbbit sajnos nem garantálhatom (hogy a játék jó lesz), de igyekszem mindig ígéretesnek tűnő programokat kinézni, amik számomra érdekesek és várhatóan beváltják majd az ígéreteik zömét.

Most szeretném újra felsorolni nektek írásos formában is, hogy mely játékokhoz fűzök nagy reményeket azok közül, melyek a következő hónapokban vagy években jelennek meg. Azt azért kiemelném, hogy ahol már most vannak félelmeim a játékkal kapcsolatban, azoknak hangot fogok adni, annak reményében, hogy nem fognak beigazolódni, de azért fontosnak tartom ezeket megemlíteni. A lista természetesen nem teljes, hanem csak azokat a nagyobb címeket tartalmazza, amikről már most tudom, hogy BIZTOSAN ki fogom őket próbálni. Reméljük nem okoznak majd csalódást….

Anno 2205

anno 2205Az új Anno részben az űrbe terjeszkedhetünk, ami már alapból is egy izgalmas téma a számomra, mivel nagy sci-fi rajongó vagyok. A gyönyörű látványvilág mellé egy összetett gazdaság management társul, amivel hatalmas városokat és immáron holdbázisokat is építhetünk majd. A városainkat és kolóniáinkat lehetőségünk lesz egymással összekötni egy nagy metajátékban, aminek a végén akár egy egyész futurisztikus civilizációt is managelhetünk. Azért azt remélem, ogy nem fogják túlságosan leegyszerűsíteni a management részt, nem lesz kötelező online mód és nem lesznek nagyobb optimalizálási vagy egyéb hibák a játékban.

 

 

Civilization Beyond Earth – Rising tide

rising tideA Beyond Earth első kiegészítője, mely számtalan újítást hordoz magában az alapjátékhoz képest. Városokat létesíthetünk a vizen, új diplomáciai rendszer, ereklye kutatás,  új affinitás kombinációk, új egységek, új nyersanyagok és bolygók várják a játékosokat. A Beyond Earth sajnos közel sem aratott olyan átütő sikert mint a Civilization 5, mivel nem eléggé aknázta ki a sci-fi tematika lehetőségeit, és inkább tűnt egy Civ 5 módosításnak, mint egy önálló játéknak. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Civilization 5-nek is kellett 2 kiegészítő, mire sikerült megütnie azt a szintet, ami már minden rajongót meggyőzött. Bízzunk benne, hogy ez kiegészítő kellően el fogja tudni mélyíteni a játékot ahhoz, hogy egyöntetűen egy jó körökre osztott sci-fi stratégia legyen.

 

Deus Ex Mankind divided

mankind dividedA Deus Ex egy nagyon jó keveréke az akció és lopakodós játékoknak, amihez karakter fejlesztés és egy nagyon jó történet is párosul. A Human revolution látványvilága és hanulata engem megvett kilóra, és elnézve az előzeteseket, a Mankind divided sem panaszkodhat ezen a téren. Ha csak annyit nyújt a játék, amit az előző rész is nyújtott, akkor már nem lesz ok panaszra.

 

No man’s sky

no mans skyAz oly sokat emlegetett sci-fi játék, ahol egy egész random generált galaxist járhatunk be random generált naprendszerekkel, ahol leszállhatunk a random generált bolygókra, hogy random generált állatokkal és növényekkel ismerkedjünk meg. A bejárható terület végtelen. A kérdés továbbra is csak az, hogy maga a játékmenet elegendő lesz-e ahhoz, hogy a játékos ne unja meg a véletlenszerű algoritmusokat X óra után. Lesz-e bármilyen fejlődés vagy történet? Illetve ha egy egész univerzum áll a rendelkezésünkre, hogy oldják meg, hogy az ember tudjon találkozni másokkal is, akiket mondjuk a galaxis túlsó végében dobott le a játék? Ezen kérdések ellenére is a projekt olyan ígéretesnek tűnik, hogy egy próbát biztosan megér a számomra és remélem a bizalmatlanságom ellenére kellemesen csalódom majd.

 

Fallout 4

fallout 4Még nem játszottam Fallout játékkal. A 3. részt megvettem, de másfél óra után sajnos meguntam és azóta sem nyúltam hozzá. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a játék rossz lenne, csupán nekem nem volt elég időm/kedvem játszani vele addig, amíg meg nem mutatja a valódi arcát és erősségeit a játék annyira, hogy ne bírjam letenni. Ugyanakkor az eddigi információk alapján a 4. rész nagyon jónak ígérkezik és ha időm engedi, szeretnék elméllyülni benne. A Fallout Shelter mobil applikációval már próbálok lelkiekben ráhangolódni a poszt-apokaliptikus barangolásra, ahol most már bázist is fogunk tudni építeni magunknak. A grafika állítólag nem lesz olyan brutálisan szép, csak simán szép, de ez kit érdekel, ha a játék jó. Az viszont biztos, hogy a játék monumentális lesz, tekintve, hogy ez most a Bethesda fő projektje és ez is marad még évekig, így bőven lesz időm kipróbálni.

 

Hitman World of assassination

hitmanDecemberben jön “A” Hitman játék, ahol a Blood money nagyon jól felépített pályái valamint az Absolution akció elemei és grafikája lesznek kombinálva. Az egészet pedig megbolondítják egy folyamatosan változó és bővülő világgal, amit várhatóan nagyobb update-ek formájában kapunk majd 2016 során. Emellé nagy szerepe lesz majd az bérgyilkosunk képességei és eszköztára fejlesztésének is. A Hitman játékokban mindig is szerettem, hogy taktikusan és lehetőleg észrevétlenül kellett ölni, de nem feltétlenül jelentett “Game over”-t, ha esetleg elszabadult a pokol. Remélem, hogy készítők képesek lesznek valóban egy folyamatosan változó és érdekes világot kreálni, ahol a játékosok kreatív módokon tehetik próbára magukat a célpontok likvidálását illetően.

Mirror’s edge Catalyst

mirrors edge catalystA Mirror’s edge egy érdekes játék volt a számomra, ami bár rövid, de annál élvezetesebb volt mind a játékélményt, mind a hangulatát tekintve. Ez volt az első játék, ami behozta az első személyű parkour-t, és azóta csak a Dying light vitt véghez hasonlót. A Catalyst kibontja majd a Mirror’s edge világát és immáron nyílt világú játékként próbálja meg bevonni a játékost a főhősnő Faith történetébe.  Attól függetlenül, hogy nagyon érdekel a játék, azért vannak félelmeim, amik remélem nem válnak valóra. Félek attól, hogy hamar rá lehet majd unni a sablonos küldetésekre. Továbbá attól is tartok, hogy a Dying light után a Mirror’s edge világa nem tartalmaz majd elegendő impulzust és komplexitást a játékos számára (kevés npc, élettelen lesz, nincs fejlődés) ahhoz, hogy hosszútávon lekösse és érdekelje.

 

X-Com 2

xcom2A játékot nemrég halasztották és az új megjelenés 2016 február eleje. Az X-com számomra mindig is egy nagyon élvezetes körökre osztott stratégiai játék volt, amit valamiért mindig sikerült a karácsonyi ünnepek alatt nyüstölnöm, miközben tömtem magamba a beiglit, így igen nagy reményekkel tekintek a folytatásra is. A játékmenet marad ugyan az a körökre osztott taktikai management játék, ahol a küldetéseken átívelő management játék is nagyon nagy szerepet kap. Immáron egy repülő mobil bázist fejleszthetünk és számos új képesség, ellenfél és felszerelés áll majd a rendelkezésünkre. Ami számomra fontos kérdés, hogy a játék vajon elég újdonságot és érdekes játék mechanikát vonultat-e majd fel az alapjátékhoz képest an Enemy within kiegészítéssel. A játék kizárólag PC-re (és MAC-re) érkezik, így az extra fejlesztési idővel bízzunk abban, hogy nem lesz okunk panaszra.

 

Rise of the Tomb Raider

tomb raiderA Microsoft nagyon elkeserített, amikor bejelentette, hogy idén csak Xbox-ra adják ki a Tomb raider reboot folytatását, mert kivásárolták az exkluzivitást. Szerencsére a PC verzióra nem kell sokat várni és 2016 elején mi is élvezhetjük azt.  A Tomb raider egy fantasztikus kaland volt a szó legszorosabb értelmében és a folytatástól sem remélek kevesebbet csak még több kalandot, az első részben megismert túlélési mechanikákat és sok kriptát meg ősi romot. Ennyi kell és megvan a siker. Remélem a többjátékos módot nem erőltetik bele megint a játékba, és inkább az optimalizációra és a tartalomra fordítják azt az erőforrást.

Starcraft 2 Legacy of the void

legacy of the voidElsősorban egy epikus egyjátékos kampányt várok, amit szerintem meg is fogunk kapni. Ezen felül a többjátékos módot szintén csapatni fogom, annak ellenére, hogy a kompetitív szinttől nagyon messze állok, de pont erre van a Bronz és a Silver liga 😀 Jön az Archon mód, ami lehetővé teszi, hogy 1 bázist 2 játékos igazgasson egy összecsapás alatt. Továbbá lesz egy “Allied commanders” mód is, ahol egy hőst választva kell teljesítenünk különböző küldetéseket, ahol a hősünk fejleszthető lesz különböző epikus képességekkel.

 

Cuphead

cuphead-1Egy ügyességi platform játék, aminek látványvilága az 1930-as évek rajzfilmjeinek stílusát idézi fel, ami véleményem szerint egyedülálló és egyben fergeteges hangulatot kölcsönöz neki. Szinte csak Boss harcok lesznek benne, amik a videókat elnézve nem lesznek egyszerűek, de legalább lesz egy játék, ami kihívást is kínál, nem csak jutalom simogatást. Őszintén szólva engem a látvány már megvett kilóra, és az sem érdekel, ha a játék nem lesz túl hosszú vagy más szempontból korszakalkotó, mert a stílusa mindent visz. Mondjuk egy platform játékot nehéz elrontani, ugye? 🙂

 

Star Citizen

star citizenFélelmetes, hogy mennyi mindent akarnak ebbe a játékba belepakolni, ennél fogva vagy az egyik legjobb játékhoz lesz majd szerencsénk, ha egyszer elkészül, vagy egy hatalmas bukás lesz. Lesz itt minden: űrhajózás, FPS mód, kereskedelem, harc, MMO jelleg, egyjátékos kampány, hatalmas rendszerek és hatalmas rendszerigény. Addig is bizakodjunk, hogy az a 90 millió dollár jó helyre került.

 

Mass Effect Andromeda

andromedaSajnos még közel sem tudni eleget a következő Mass Effect részről, csak annyit, hogy egy új – sokkal nagyobb – galaxisban játszódik majd, és szinte teljesen szakít majd az első 3 rész történetével. Nem fogok lelkesedni még ilyen kevés információ bírtokában, ezért kíváncsian várom a további fejleményeket a játékról. Bízom benne, hogy a Bioware hozza majd az előző részek színvonalát (leszámítva a 3. rész lezárását).

Final fantasy 7 Remake

final fantasy 7 remakeEgy meghatározó 1998-as RTS játék újra alkotása lesz, ami hála az égnek PC-re is érkezik majd. Biztosan lesznek változtatások a harcrendszerben az eredetihez képest, de ha a cselekmény változatlan marad és a régi zenék is visszaköszönnek, akkor egy remek játékhoz lesz szerencsénk újra modern köntösben. Nekem egy instant vétel lesz az biztos.