never alone

Never alone bemutató

Néhány napja érkezett a Steam-re a Never alone nevű kis indie puzzle platform játék, melyben egy indián kislányt és hű róka-szellem társát kell végig segítenünk megannyi viszontagságon. A játék nem titkolt célja, hogy az észak-amerikai Inupiat törzs kultúrájába engedjen betekintést a játékosnak, amiről nem csak a játék története (amit egy törzsi mese inspirált), hanem számos kisfilm is tanuskodik, melyeket megtekinthetünk a játék során.

Nagyon kedves, megható és hangulatos kis játékról van szó, ami ráadásul meg szeretné velünk ismertetni egy nép kultúráját. Személy szerint nagyra értékelem az olyan kezdeményezéseket, amikor egy játék a szórakoztatáson túl oktatni is szeretne, mint ahogy erre már számos jó példát láthattunk (Valian Hearts, Kerbal space program stb…).

A játék maga rövid, ugyanakkor van lehetőség 2 fős lokális többjátékos módra, ami egy nagyon jó móka, főleg ha kistesóval vagy gyerekünkkel szeretnénk játszani. Ugyan vannak apróbb hibák az irányításban, de a történet és a hangulat annyira magával ragadó, hogy ezek felett gond nélkül át lehet lépni és a checkpoint rendszer is nagyon sokat segít.