The evil within csonti gaming

The evil within bemutató

Eltöltve néhány órát a The evil withinnel vegyes érzelmekkel álltam fel a gép elől. Adott egy jó horror játék, ami a részemről várós volt idén….ugyanakkor van pár olyan hiba, amik még az én alapvetően jó szívemet is megkeményítették.

Egyrészt ott van a játék, ami egész jó túlélő horror vegyítve némi akcióval. A történet jó, az ellenfelek hátborzongatóan félelmetesek és torzak és az atmoszféra is tökéletes ahhoz, hogy a játékos átélje a borzongást. A lopakodós mechanikát pedig nagyjából jó arányban vegyítik a harccal, de lesznek olyan ellenfelek, akik elől csak futni / elrejtőzni lehet csak.

Másfelől vannak olyan hibák a játékban, ami felett nem tudok szemet hunyni. Elsőnek a képarány, ami 16:9 helyett 2:5, ami 2 elég zavaró fekete csíkot eredményez minden felbontás alatt a képernyő alsó és felső részén. Megértem, hogy ez egy design döntés, hogy még inkább egy horror film benyomását keltse a játék, de opcionálisan be kellett volna tenni a 16:9-es nézetet is. Ugyan ez érvényes a 30 FPS-re való limitációra is. Szerencsére mindkettőre van gyógyír, de ez így elég szedett-vedett megoldás. A kamera is sokszor zavaróan rossz szögből mutat minket, ami megnehezíti a játék átláthatóságát. A legnagyobb gond viszont a gyakori programhiba miatti összeomlása a játéknak, ami miatt nem is tudok olyan ütemben haladni vele, mint szeretnék, mert mindig visszatérek egy korábbi mentéshez. Még szerencse, hogy vannak néha autómetnések, mert különben még mindig a 3. résznél tartanék csak….

Összességében sajnálatos, hogy egy alapvetően jó horror játéknál a rossz PC portolás és a konzol kiadás miatti kompromisszumok hagynak rossz szájízt a játékosban. Nem is meglepő, hogy valami irreálisan durva gépigényt írtak a játékhoz, gondolom biztosra akartak menni, hogy ne bukkanjanak elő annyira a portolási hibák…sajnos nem jött össze. Remélhetőleg egy patch-ben orvosolják ezek zömét, mert a játék maga igazán megérdemelné…