long dark 1 csonti gaming

The long dark bemutató

Hosszú sötét télnek nézünk elébe és nem árt melegen öltözni, ha szeretnénk elmerülni a The long dark világában. A játék nemrég jelent meg korai hozzáféréssel Steam-en, és nem kíván több lenni egy vegytiszta túlélő játéknál. És itt a túlélést nem zombi hordák lemészárolása, nem más játékosok kifosztása, hanem a természet zabolátlan erőinek legyőzése jelenti, amivel a játék visszakanyarodik a legalapvetőbb dologhoz: hogy mit is jelent túlélni valójában.

A játékot noha egy indie stúdió készíti, számos veterán AAA fejlesztőt tudhat maga mögött, ami meg is látszik a minőségen. Az egyszerűnek tűnő grafika ellenére a The long dark nagyon jól mutat és hála a dinamikusan változó időjárásnak és a lenyűgöző hangeffekteknek, olyan (jó értelemben) hátborzongató atmoszférát kölcsönöznek a játéknak, amire kevés példát látni mostanság. Az ember tényleg átéli, milyen lehet éhezni, vacogni a hidegtől vagy egy hóviharban bolyongani, és csak reménykedni abban, hogy nem találnak ránk a farkasok a következő percben…..

Ez mind összességében a The long dark. Akik szeretik a túlélő játékokat, azoknak már most érdemes kipróbálni. A készítők folyamatosan szállítják majd a frissítéseket, és a tervek szerint pár hónap múlva már a kész játékkal lesz szerencsénk játszani. Epekedve várom, mit hoznak ki ebből 🙂