A Ubisoft visszaállítja a korábban beaktivált Far Cry 4 kulcsokat

1 hete a Ubisoft számos játék kulcsot bannolt, amiket csalás útján szereztek meg. Noha ez egy jogos lépés volt a részükről, hiszen lopott kulcsokról van szó, ugyanakkor számos játékosnak okoztak ezzel kellemetlenséget, akik valamilyen viszonteladói oldalon jóhiszeműen vásárolták meg a kétes eredetű termék kulcsokat.

A Ubisoft nemrégiben nyilatkozott, miszerint visszaállítják azokat a kulcsokat, amelyeket már aktiváltak és játszottak velük, ellenben a be nem váltott kódokat továbbra is kizárják a rendszerből. Így vélhetően azok a vásárlók, akik a csalás áldozatai lettek most visszakapják a játékaikat, feltéve, hogy már aktiválták azt a Uplay rendszerében. Az még kérdéses, hogy mi lesz azokkal a vásárlókkal, akiknek már visszatérítették a játék árát az érintett viszonteladói oldalak, de vélhetően ezt a békát ők is be fogják nyelni, akárcsak a Ubisoft.

Ez egy kedvező fordulat és mutatja, hogy a Ubisoft és az eladói oldalak számára fontosak a vásárlóik. Ugyanakkor sajnos sok kárt okoztak az igazi bűnösök, akik vélhetően nem fognak kézre kerülni. Ami bizonyos, hogy a jövőben sokkal jobban oda kell figyelnie az eladói oldalaknak, hogy milyen kulcsokat szereznek be és szorosabb együttműködés kell a kiadók között is, hogy ne fordulhasson elő hasonló incidens.