Ma indul a Youtube Gaming

Néhány hete már írtam a Youtube Gaming érkezéséről, ami a mai napon indult el. Jelenleg csak a kiválasztott angol országokban elérhető (Anglia, USA), de hamarosan minden más országban üzemelni fog. Mostanra már elérhető a Youtube Gaming oldal első formája számunkra is, hamarosan érkeznek a mobil aplikációk is. A platform egyaránt elérhető a különböző böngészőkből és mobil eszközökön is.

A Youtube Gaming egy dedikált játékokkal foglalkozó platform, ami játékok és közvetítők szerint kategorizálja majd a gamer tartalmakat. Várhatóan erősen integrálva lesz a jelenlegi Youtube rendszerrel és a szokásos játék videók mellett kibővített lehetőséget kínál majd a játék közvetítésekre is. Természetesen a bevétel szerzés is lehetséges lesz a platformon. Ezzel újból a Twitch-nek kíván konkurenciát állítani a Google, amit korábban nem sikerült felvásárolnia.

Fontos megjegyezni, hogy még mindig sok kérdés vár megválaszolásra a Youtube Gaming-et illetően és amennyire jó lehet, ugyan annyi nehézség is járhat (legalább is kezdetben) a platform indulásával. Reméljük a Youtube tanult az elmúlt évek tapasztalataiból és tényleg azt a szolgáltatást kínálja majd a Gamer társadalomnak, amit könnyedén és örömmel lehet majd használni közvetítő és néző oldalon egyaránt. Remélem már nem kell sokat várni rá, hogy nálunk is ki tudjuk próbálni a Youtube Gaming-et….